Wat kunnen we verwachten in 2020?

Optietrading wenst u een succesvol beleggingsjaar 2020! Het jaar 2019 was zeer sterk. De vraag die dan meteen naar boven komt is wat we dit jaar mogen verwachten van de financiële markten. Een interessant vraagstuk. Lees hieronder verder

Wat kunnen we verwachten?

Eerst even een korte terugblik. De potentiële gevaren van de Brexit hadden afgelopen jaar nauwelijks invloed op de markten. Brexit werd uitgesteld naar 31 januari van dit jaar. Dus dat komt wellicht binnenkort weer op de agenda.

De miljardenslurpende handelsoorlog tussen de VS en China was vorig jaar ook nooit een punt van zorg. Er was namelijk altijd een akkoord binnen handbereik. “We make progress” bleek telkens voldoende om de markten gerust te stellen. En dus bleven de markten na weer eens een tweet van Trump positief.

De IRAN-boycot van de VS is afgelopen jaar ook met een korreltje zout genomen. De beurzen deden er niks mee. Maar dit kan natuurlijk gaan escaleren. Het is wel erg actueel.

Dalende winsten dan? Ook die werden weggewuifd door de marken. Het duidelijkste voorbeeld is het aandeel apple. Dit aandeel verdubbelde in waarde in 2019 terwijl het bedrijf in 2019 een winstdaling noteerde .

Voor de markten leek en lijkt maar 1 ding belangrijk: “the show must go on”

En nu?

Veel aandelen laten inmiddels parabolische stijgingen zien. Bij een parabolische stijging gaat de stijging steeds sneller. Parabolische stijgingen eindigen altijd met een grote daling. Het meest bekende voorbeeld is de parabolische stijging van de nikkei index van 30 jaar geleden. Na deze stijging volgde een enorme daling waarvan deze beurs na 30 jaar nog altijd niet hersteld is.

Het gaat te ver om alle aandelen te noemen die momenteel met een parabolische stijging bezig zijn. Het zijn er meer dan een handje vol. Binnen de AEX is het aandeel galapagos het meest duidelijke.

Galapagos

APPLE

Heeft apple last van het nikkei-syndroom van 30 jaar geleden? Oordeel zelf.

 

Nieuws

Wil je het nieuws uit meer dan 100 bronnen realtime volgen? bekijk dan onderstaande link

 

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

Wordt het jaar 2020 het jaar van de grote draai van de markten?

De draaimomentjes zijn nog niet te zien. Niet op de nasdaq, niet bij apple, etc. We hebben de tijd om te bekijken naar leuke instapmomenten. Iedere belegger is anders, de ene wil alleen korte ritjes, de ander is nu bezig om de portefeuille te vullen met langere termijnopties. Voor elk wat wils.

We hebben ons huiswerk gedaan en zijn helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Er staat wat te gebeuren. We hebben onze favorieten voor de komende tijd klaar. Doe je mee? Het is bijna gratis! En gezellig. En leerzaam!

 

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort