Beleggers blijven nog altijd optimistisch gestemd

Beleggers blijven optimistisch gestemd en zijn zelfs euforisch. Vooral in de V.S. Elke dag worden de records verder aangescherpt. De parabolische stijgingen die die we al geruime tijd bij veel indices en aandelen waarnemen, laat nog altijd geen zichtbare top zien

Grenzeloze optimisme

De AEX is niet echt parabolisch bezig. Zeker in vergelijking met de VS is het plaatje op het damrak niet zo spannend. Een draai is niet te zien, dat kan ook niet, want dat laat wallstreet (nog) niet toe. De stijging in Europa blijft echter afgelopen tijd achter bij de V.S. Wel zien we een overduidelijke stijgende wig staan en weten dat hier normaliter een grotere beweging de andere kant op gaat volgen. De beurzen zitten zo hoog in de trend, het draaimoment  ̶g̶a̶a̶t̶  kan snel komen.

 

parabolische stijgingen op wallstreet

Wallstreet: de stijging gaat steeds steiler. Inmiddels bijna loodrecht. Nog GEEN zichtbare top te zien.

S&P500

Nasdaq

Kwartaalresultaten

Een duidelijk voorbeeld van het grenzeloze optimisme bij beleggers zie je ook hieronder.

Het op 1-na grootste fonds binnen de dow jones Goldman Sachs kwam afgelopen woensdag met resultaten die 28% lager waren dan een jaar geleden. Beleggers schrokken even, maar nog dezelfde dag werd de koopknop weer stevig ingedrukt. Vrijdag eindigde het aandeel alweer 10 dollar boven de low van woensdag. Een dalende winst? Niets van terug te zien in de koersontwikkeling!

Brexit is geen issue meer voor de markten. (Was het dat ooit wel dan?) En ook de handelsdeal fase 1 tussen de V.S en China geeft de markten alle rust. De verwachting is dat fase 2 pas na de verkiezingen van eind dit jaar in de VS bekrachtigd zal gaan worden.

De markten zijn in ieder geval in alle rust. De paniekbarometer VIX staat enorm laag.

en de extreme greed viert hoogtij.

 

Komende week

Wallstreet is maandag gesloten. Meestal zijn dergelijke dagen rustig voor de beurzen die dan wel geopend zijn. Het cijferseizoen is in volle gang. Woensdag is het de beurt aan ASML.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE LIJST

Trendmatig staan alle seinen op groen, dat moge duidelijk zijn. Het heeft er wel alle schijn van dat de stijging de blessuretijd van de verlenging in gaat. We verwachten op korte termijn ”iets”’.

Heb je interesse om een tijdje met ons samen te traden of mee te lezen in de chatrooms? Het is gezellig, leerzaam en bijna gratis. Tot snel?!

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort