Weer een hogere top, maar weekslot in mineur

De AEX bereikte maandag opnieuw een hogere top en kwam boven 632 punten.  Naarmate de week vorderde nam de verkoopdruk echter toe. Op de bodem vrijdag stond er 613 op de borden. We hebben hiermee een afgetekende TOP in de weekgrafiek. 

Hogere top, dit keer de laatste?

Onderstaande grafiek laat alle AEX koersbewegingen van de afgelopen week zien.

top

AEX lange termijn

De hamvraag is: hebben we nu dan echt een belangrijke top bereikt die lange tijd zal blijven staan? Hiervoor kijken we naar de weekgrafiek. Het werd uiteindelijk een grote topcandle deze week. Waar beleggers afgelopen weken vrolijk aan de koopknop zaten, werd dan deze week de verkoopknop toch duidelijk gevonden. De rode candle van deze week is een TOP candle. Dit kan zomaar de draai zijn.

top

Wallstreet lange termijn

De stijging gaat steeds sneller. Afgelopen week ook een hogere top voor de s&p500, maar het weekslot was lager. De kans is hiermee groot dat er een belangrijke top staat. Want een lager weekslot na eerst het bereiken van nieuwe all-time-highs is een zwaktebod.

top

De beurzen op wallstreet zijn niet alleen in hun daggrafieken ver boven alle MA’s, maar dit is ook in de weekgrafieken het geval. De nasdaq maakt het helemaal bont. Een stevige overshoot uit een grote stijgende wig. Is het laatste kunstje van de bull hiermee klaar?

top

 

Trade je een tijdje met ons mee? Gezellig , leerzaam en bijna gratis!

Rene vd Vondervoort