Het ochtendbericht van 28-2

Bij wijze van uitzondering zetten we  het zojuist verstuurde ochtendbericht naar leden ook een keer op de site. Waarom? Omdat de beurzen bezig zijn met 1 van de grootste dalingsweken van de afgelopen 80 jaar. Dit bericht is voor iedereen beschikbaar. Lees hieronder verder. 

Ochtendbericht 28-2

Beste leden,

Het coronavirus heeft nu ook Nederland bereikt. De besmette man vierde afgelopen weekend nog carnaval in Tilburg en Loon op Zand. Dus de besmetting zal snel uitbreiden in Nederland.
 
De beurzen hebben het coronavirus inmiddels in hun greep. Waar wekenlang werd gelachen, is het inmiddels bittere ernst. De crash op de beurzen is deze week enorm en hoort bij de 5 grootste dalingen in een week sinds de 2e wereldoorlog.
 
Bounces zien we wel, ook felle, maar alleen intraday. Want de dag erna zijn de futures weer procenten lager.

De AEX zakte gisteren 3.75% en eindigde op 559.98 punten.

 

Hieronder de kamikaze bewegingen van de AEX van gisteren

Panic in tha house!

De paniekbarometer  VIX is deze week ruim verdubbeld in waarde. Een vix boven de 20 betekent dat opties relatief duur zijn. We zien nog geen top in de VIX. Kan hoger.

 

Olie

De olieprijs wordt helemaal in elkaar getrapt. Het aantal vliegbewegingen wereldwijd is gekelderd. De vraag naar olie neemt sterk af. Is de prijs van benzine aan de pomp al aan het kelderen?
De angst is weer helemaal terug bij beleggers. Waar de beleggers afgelopen weken het coronavirus ompleet negeerden, is dat sinds deze week omgeslagen. Beurzen kelderen. Niet 1 dag, maar inmiddels al ruim een week.

De AEX trend

Dagelijks zien we enorme bewegingen. Van all time highs naar year lows. The big one. Het 100 puntertje down komt sneller dan snel.

Wallstreet

 
Hoe snel kan het gaan. Een week geleden was de nasdaq nog boven ALLE MA’s. Inmiddels noteert de NASDAQ door de val van vannacht exact op de MA200. Tijd voor een bounce, zou je denken. Maar tijdens een crash is er alles mogelijk. Er is nog geen teken van bodemvorming zichtbaar.
Vandaag

Het wordt weer een volatiel dagje. De futures zijn vannacht opnieuw onderuit gegaan. Een nieuwe gap down bij opening. De laatste? Gaan we het vallend mes koppen?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren?
Andere vragen? Stel ze gerust. Daar is het een service voor!
 
Tot zo op de chat en anders: een fijne dag!
Rene vd Vondervoort