De crash van 2020 is in volle gang!

De crash op de beurzen wereldwijd is in volle gang. Het gaat van dik hout. Onafgebroken. De opgebouwde winsten van afgelopen jaar zijn in een paar weken tijd compleet verdampt. Het coronavirus is officieel een pandemie geworden. Trump kondigt maatregelingen aan. 

Crash

Waar jarenlang onophoudelijk werd gekocht, (er was toch geen alternatief?) omdat de rente zo laag staat, worden aandelen momenteel gedumpt. Dag na dag. Er is een crash gaande.

 

De opgebouwde winst van de AEX van afgelopen jaar is in een paar weken compleet verdwenen.

crash

Trump kondigt maatregelingen aan die iets verder gaan dan het verbod op handjes schudden.

GEEN VLUCHTEN MEER VAN VS NAAR EUROPA

Van extreme greed naar blinde paniek, in een paar weken tijd.
AEX korte termijn.
 
Een val; met 3 gaps die zijn opengebleven. De crash van 2020 is in volle gang. Gedurende de daling zien we steeds een klein stijgend kanaaltje. Als dergelijk kanaaltje neerwaarts verlaten wordt, is dat steeds de start van een nieuwe golf down.  (rode pijl) Vandaag komt er een nieuw gap down bij. En wat voor eentje!
Wallstreet
 
En nu weer alles even in perspectief plaatsen:
 
Wanneer start de daling nou eens eindelijk na 11 jaar stijging? Hieronder de dow jones sinds de bodem van 2009.
Wallstreet is aan het crashen, maar de lange-termijntrend is nog niet eens gedraaid. Zo hoog is het opgeblazen afgelopen jaren.
crash
En nu?
Futures kelderen opnieuw. De paniekprikker gaat dieper. Een groot gap down bij opening. Wanneer komen de hulptroepen? Of mag het zaakje in elkaar klappen? Eerst een crash, daarna recessie/depressie. In die volgorde.
crash
Doe je een tijdje mee met ons? Het wordt steeds drukker op de chat 😉
Rene vd Vondervoort