Na de crash een bounce-UP van 15-20%. En nu?

De crash van afgelopen maand op alle markten is deze week abrupt gestopt. Beleggers stapten massaal in, wat resulteerde in de grootste 3-daags stijging op WallStreet sinds 1933.   Hebben we het ergste nu dan gehad? Of moet het nog komen? 

Crash

De wereld zit inmiddels op slot. Reizen kan niet meer, vliegtuigen blijven aan de grond en er wordt geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken en thuis te blijven. Veel bedrijven zijn gesloten. Geen omzet terwijl de kosten gewoon doorgaan. Overheden moeten bijspringen met miljarden om de pijn te verzachten. Veel zzp’ers zitten in acute geldnood.

Wie had dat een maand geleden kunnen denken? Als je de berichten van een maand geleden terugkijkt, zie je vooral ontkenning. En een ver-van-mijn-bed show. Inmiddels weten we wel beter.  Economen struikelen nu over elkaar heen om de verschillende scenario’s voor komende periode te bespreken.

De voorspellingen variëren  van ”korte maar hevige recessie tot ”langdurige en pijnlijke depressie”. De voorspellingen voor het komende kwartaal liegen er niet om.

Volgens de kenners moet de piek van het aantal besmettingen en doden nog komen. Er is nog geen zicht op betere tijden. We kunnen alleen maar hopen dat deze malaise en deze ”thuisblijfsituatie” niet al te lang zal duren

Sterke week eindigt in mineur

De beurzen kiezen hun eigen weg. Het was een sterke week. Het aandeel Boeing wist van maandag tot donderdag met 100% (!!!) te stijgen. De Dow jones steeg in 3 handelsdagen ruim 20 procent, Deze stijging werd aangejaagd door een  stimuleringspakket ter omvang van 2 biljoen dollar.  Dat is  $2.000.000.000.000.-  Vrijdag was de stemming weer bedrukt en werd lager gesloten. Het marktbeeld van vrijdag staat hieronder.

En nu?

De hamvraag voor beleggers is of we het ergste gehad hebben of dat de crash weer in alle hevigheid terug gaat komen. Er kwam vrijdag slecht nieuws voor beleggers die bankaandelen vast hebben gehouden vanwege het hoge dividend.

ECB VRAAGT BANKEN VOORLOPIG GEEN DIVIDEND UIT TE KEREN

 

Deze oproep van de ECB krijgt snel steun om overal de dividenden te schrappen

 

Voor een structureel herstel op de markten zal er toch wat beter nieuws moeten komen. We zien dat de angst hoog blijft. Zelfs na de zeer sterke beursweek van afgelopen week. De angst blijft hoog, optieprijzen blijven enorm hoog. De paniekbarometer VIX weigert tot rust te komen. Geen sterk teken voor komende week.

 

Dow jones

We laten met onderstaande grafieken het belang van de fibo-levels zien. Opvallend is dat bij alle beurzen hetzelfde beeld te herkennen is. Het 38.2% fibo level als weerstand.

Deze week van 18.000 punten naar 22.500 punten. 4.500 punten erbij in 4 dagen tijd. Wat resulteerde in een grote stijgende wig. Hee een stijgende wig! dan weten we weer genoeg. Het weekslot was zelfs ONDER die wig. Dat belooft een interessant vervolg komende week.

 

Nasdaq

Het stevige herstel sinds de bodem, strandde vrijdag bij het 38.2% fibo level. Een grote rode verkoopcandle vrijdag.

AEX

De correlatie tussen de beurzen is prima. Ook de AEX veerde op naar het 38.2% fibo level. Precies daar vonden de verkopers het welletjes en startte de daling vrijdag weer.

DAX

De DAX was zelfs nog iets zwakker, want het lukte deze index niet eens om het fibolevel te bereiken wat de AEX en DAX wel lukte.

We verwachten nog een periode met enorme uitslagen. Beide kanten op. Concrete plannen en trades behouden we uiteraard voor onze betalende leden.

Onze super-deal loopt nog een paar dagen.

Doe je mee?

 

Aanbieding: Wilt u 1 maand gratis of 3 maanden gratis?

Rene vd Vondervoort