Wereldwijde recessie met beurzen op hoogtepunten

Dat beurzen enorm kunnen overdrijven, dat is van alle tijden. Niks nieuws dus. Overdrijvingen worden in een later stadium in 100% van de gevallen dan ook weer afgestraft/ teruggedraaid. In maart van dit jaar vielen de beurzen gemiddeld met zo’n 50% in Europa. Sindsdien…  

Wereldwijde recessie met beurzen op hoogtepunten.

De harde data geven aan dat het erg slecht gaat. De harde data geven aan dat landen in diepe recessies aanbeland zijn. Beurzen zien het echter anders. Het dipje op de financiele markten is teruggedraaid en het sentiment onder beleggers is al maanden zeer goed.

De werkloosheidscijfers uit de VS lieten vrijdag zien dat de analisten er compleet naast zaten. Veel beter dan verwacht. Het verschil tussen de verwachting en de werkelijke uitkomst gaf een verschil aan van 10 miljoen mensen. Dat gelooft niemand natuurlijk.

Met de macrocijfers mag het dan wel fout gaan, de centrale banken zijn afgelopen maanden bezig om de beurzen compleet op te blazen. Dan lijkt het alsof het met de economie weer beter gaat. Problem solved.

 

 

Het is de nasdaq vrijdag zelfs gelukt om een nieuwe all time high te plaatsen. Beleggers vonden dat het dus nog nooit eerder zo goed ging als nu. Prachtige stijgende wig is er aan het ontstaan. Maar ja, dat ziet iedereen. hide U.

 

De centrale banken zijn de grote koper op de markten. De balansen van de centrale banken worden enorm opgeblazen en zorgt voor onophoudelijke kooporders op de beurzen. Over beleid gesproken. Redden wat er te redden valt. Als het maar goed gaat met de beurzen, zal het met de economie ook wel goed komen.. Toch?

AEX

De stijging bij de AEX gaat steeds steiler. Afgelopen week loodrecht. Iedere lagere top dan de top van februari is uiteindelijk berenvoer. Maar het is dus nog niet zeker dat de top er staat. Nasdaq heeft inmiddels een hogere top, overige beurzen NIET

De olieprijs was compleet ingestort , maar binnenkort is alles weer business as usual, de olieprijs loopt hard op.

Call-put ratio

Op bodems van markten zit iedereen in de puts. Op toppen van markten zit iedereen in de calls.

 

 

Wil je een tijdje samen met ons traden? Meelezen in de chatroom? Dat kan, zie hieronder.

Abonnementen

Rene vd Vondervoort