Draaimomentje op de beurzen

De grote stijging van afgelopen 2 maanden lijkt even klaar. Deze donderdag kwamen de verkopers namelijk weer eens massaal in actie. Beurzen zakten 4-7%. De hamvraag is uiteraard of dit een kortstondige paniekprikker was of dat er een echte draai down gaat komen. 

Draaimomentje? Of toch niet?

De nasdaq heeft afgelopen maanden het beste gepresteerd van alle beurzen. Het lukte deze index zelfs om de gehele corona-crash achter zich te laten en een nieuwe all time high op de borden te zetten. Dit lukte de overige beurzen niet. Op de overige beurzen zien we voorlopig een lagere top.

 

De nasdaq heeft een grote stijgende wig gevormd. Deze is donderdag mer kracht neerwaarts doorbroken. Een duidelijk verkoopsignaal en een topsignaal. Vrijdag trad een herstelletje op.

De maatgevende s&p500 heeft de stijgende trend ook verlaten. Een lagere top. Zwak. Maar er is nog wel wat bevestiging nodig om te kunnen stellen dat we met een definitief draaimomentje te maken hebben. 1 Zwaluw maakt nog geen zomer.

De AEX heeft bij de 540-541 nog een belangrijke steun liggen. Beren willen een bevestiging van draai zien. Dat is nu nog niet te zien. Er is nog iets meer nodig. Concrete mogelijkheden, tips, koersdoelen worden in de  VIP-chat besproken. Je bent welkom!

 

 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort