Sterke week eindigt met anti-climax

Wederom hebben we een sterke beursweek achter de rug. De AEX pluste afgelopen week maar liefst 4.2% om te eindigen op 567.83  Het venijn zat hem echter dit keer in de staart. De beurzen op wallstreet eindigden met een anti-climax. 

Sterke week eindigt met anti-climax

De beursweek startte terughoudend. Op maandag tikte de AEX 530 punten aan. Ook de beurzen om ons heen startten de week met lagere koersen en onder stijgende trendkanalen. Het bleek niet de start van een correctie. Integendeel  Het was een ouderwetse bear-trap. De kopers hadden de hele week de touwtjes stevig in handen. Het GAP-UP wat begin van de week werd geplaatst, bleef de hele week open. STERK.

Aan het eind van de sessie vrijdag ging het alsnog mis.

Er was een grote expiratie gaande vrijdag. Alle juni-contracten expireerden. De belangen bleken de hele week HOOG. De beurzen waren met geen mogelijkheid meer omlaag te krijgen. We zien dit wel vaker op expiratieweken. De handel heeft baat bij zo hoog mogelijke expiratie , en daar moet dan alles voor wijken. Dat was dit keer niet anders. Na expiratie verdween (niet verrassend) de koopdruk en namen verkopende partijen het over. De week eindigde in mineur.

 

Lenen lenen, betalen betalen

De rente is laag, de commerciële en industriële leningen in de VS gaan loodrecht. Parabolisch. Zorgelijk.

anti-climax

DAX

Gaat dit een ISLAND REVERSAL DOWN worden? De DAX bungelt al 4 dagen aan het rode lijntje. Een afgetekende lagere top en weerstand.

Wallstreet

Op wallstreet zagen we vorige week al dat er enorm grote stijgende wiggen neerwaarts verlaten werden. De handel had er geen boodschap aan. De hele week klom de nasdaq egen het lijntje omhoog. Het lijntje bleef wel de hele week weerstand. Met een grote rode candle op vrijdag (inverted hammer) staat er een groot potentieel toppatroon. De kans op een correctie komende week is opnieuw groot. Het patroon lijkt er klaar voor.

Dow Jones

Begin deze week een duidelijke bear-trap, ook bij de dow jones. Het trendkanaal werd neerwaarts verlaten, maar dit werd diezelfde dag nog hersteld afgelopen maandag. Het slot op vrijdag was echter opnieuw onder de steun. Wordt dit een nieuwe bear-trap? Of een echte draai? Maandag weten we het.

Wil je een tijdje samen met ons samen traden? Meelezen in de chatrooms? Gezellig en leerzaam!

zie hieronder.

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort