Corona maakt beleggers opnieuw terughoudend

Het aantal nieuwe corona-besmettingen in de V.S. is aan het pieken; dat wordt aangegeven als de oorzaak van de hervatting van de beursmalaise. De dow jones zakte deze week 3.3%. Een stuk meer dan de 7 punten daling van de AEX deze week (1.2%).

Corona

Rutte heeft afgelopen week aangekondigd dat de bestaande maatregelingen vanaf 1 juli weer veel verder versoepeld worden. In Nederland zijn nauwelijks nog nieuwe corona besmettingen en op de IC’s liggen nauwelijks nog corona-patiënten. Hoe anders is het in de V.S.

IN DE VS MOET DE PIEK NOG KOMEN

De media grijpt dit nieuws aan om de koersdalingen in de V.S. te verklaren. Maar er was meer nieuws dat het sentiment deed verslechteren.  Net als vorige week eindigde ook deze handelsweek in mineur. Facebook en twitter waren gisteren de gebeten hond nadat voedselmiddelengigant Unilever aankondigde niet langer te zullen adverteren op Facebook, Instagram en Twitter, in de Verenigde Staten. De sociale media moeten meer doen tegen racisme en haatdragende posts van gebruikers. De rest van dit jaar gaat er geen dollar meer naar de advertentieplatformen. Beide aandelen kelderden ruim 7%.

Hebben we nu dan een prima trigger te pakken voor grotere daling op de nasdaq? Lees hieronder het bericht van COCA COLA

COCA COLA IS DE VOLGENDE

 

De trends op de beurzen

Voor de 4e week op rij stokte de stijging van de AEX bij de dikke rode lijn. Een veeg teken.

Na de loodrechte daling van februari is afgelopen maanden een indrukwekkende stijging gekomen. De meeste beurzen hebben echter NIET de top van begin dit jaar weten te evenaren. Alleen de nasdaq is dat gelukt. De laatste weken zien we weer terughoudendheid in de VS.

Dow Jones

Nasdaq

De nasdaq laat als enige beurs wel een hogere top zien. Dit gaat gepaard met veel negatieve divergentie. Dat betekent dat de hogere top op de nasdaq niet vertrouwd wordt, De RSI zet immers een lagere top. Daarbij zien we deze week een grote inverted hammer als TOPcandle op de nasdaq. Dit is een negatieve ontwikkeling. Komende week zou een verdere daling deze TOP kunnen/moeten bevestigen.

Korte trend AEX

Afgelopen week zagen we een hogere top op de AEX. 576 punten werd bereikt. Dat was tevens de bovenkant van een stijgend kanaaltje en in die zone lag zware weerstand. Na een dagje testen van die zone volgde een stevige dalingsgolf van 25 punten in 1 dag.

Op de bodem van de week stond de AEX op 550 punten. Die daling ging iets te hard dus er kwam een tegenreactie. Ook die tegenreactie was enorm met 18 punten stijging binnen 2 dagen. Maar aan het eind van de week volgde net als vorige week weer een anti-climax.

We hebben onze pijlen alweer gericht op komende beursweek. Kwartaalafsluiting. De vraag voor nu is: hebben we DE draai te pakken? We hebben wat strategieën hiervoor. Want optiehandel is MEER dan long of short. Wil je wat meer over strategieën lezen? kijk dan even hier:

Alles over opties

 

Wil je een tijdje samen met ons samen traden? Meelezen in de chatrooms? Overleggen over je mogelijkheden en wensen?  Join the CHAT. Gezellig en leerzaam!

zie hieronder.

Abonnementen

Rene vd Vondervoort