Crash? Grote crisis? Beursmalaise? Waar dan?

De crisis ligt achter ons. De technologiebeurs nasdaq heeft dat als eerste index bewezen. Die index plaatst weer dagelijks nieuwe hoogste koersen ooit. Business as usual. Het verschil tussen de reële economie en de beurzen was nog nooit zo groot als nu. 

Crisis

Wie naar de beurzen kijkt, constateert dat er een V-vormig herstel opgetreden is. Ofwel, de grote daling is geheel of bijna geheel teruggedraaid.De crisis ligt alweer achter ons. Afgelopen kwartaal behoort voor de financiële markten  tot een van de sterkste kwartalen in de geschiedenis.

De beurzen lopen hiermee ver vooruit op de reële economie. Beleggen is vooruit kijken en beleggers zien dingen die in de reële economie nog niet niet zichtbaar zijn. Zijn beleggers (veel) te enthousiast? Of gaat het inderdaad allemaal erg meevallen met de werkloosheid wereldwijd?  Natuurlijk is niet elke sector even hard getroffen als de luchtvaart en het toerisme, maar de snelheid waarmee de beurzen herstellen, verbaast vriend en vijand.

Beurzen zijn te enthousiast

Het gaat wat mij betreft te ver om te stellen dat de crisis helemaal voorbij is. Natuurlijk weten we wel dat in de V.S. veel meer getest wordt dan in andere landen, maar of onderstaande grafiek nu wel of niet klopt, we kunnen niet echt stellen dat het corona-gevaar geweken is. In Europa worden alle maatregelingen versoepeld, we kunnen weer op vakantie en elkaar gaan besmetten, zo luidt het advies. Een 2e golf van besmettingen? Die komt er niet..

 

De dotcom bubble van 20 jaar geleden op herhaling. l’histoire se répète

Beurzen zijn losgeslagen van de reële economie.

 

De beleidsmakers zijn volop geld in de markten aan het pompen. Om het sentiment bij beleggers  weer uitstekend te krijgen. Dat is gelukt. Het sentiment is in een paar maanden tijd gestegen van all time low naar all time high!

Hierboven zien we dat de nasdaq nieuwe all time highs plaatst. De AEX is al een maand in gevecht met de 575-576 zone en het lukt maar niet om die zone uit te nemen. 3 keer is scheepsrecht zou je zeggen, maar het is nu ook de 3e keer niet gelukt. Komende week een 4e poging? Of is het feestje even over?

 

Volg al het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

We hebben onze pijlen alweer gericht op komende beursweek. De draai is nog altijd niet gekomen op de beurzen.  Optiehandel is MEER dan long of short. Wil je wat meer over strategieën lezen? kijk dan even hier:

Alles over opties

Wil je een tijdje met ons samen traden? Meelezen in de chatrooms? Overleggen over je mogelijkheden en wensen?  Join the CHAT. Gezellig en leerzaam!

zie hieronder.

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort