Kwartaalresultaten komen weer; Tech is hot!

Kwartaalresultaten komen er weer aan. Terwijl het aantal nieuwe coronabesmettingen  in de V.S. dag na dag nieuwe hoogtepunten bereikt, doet de NASDAQ dat ook. De euforie kent geen grenzen. Tech is hot. Technology is the place to be. 

 

Tech is hot

2 maanden geleden waarschuwde de CEO van TESLA dat het aandeel te duur was. Beleggers vonden van niet. Beleggers vonden het aandeel veel te goedkoop! Wat weet de CEO nou van de waarde van zijn bedrijf?

Naar fundamentals wordt niet gekeken. Winst maken? Mwah. Beleggen in tesla is hot! Het aandeel tesla pluste gisteren ruim 10%. Elon Musk is de top 10 binnen gedrongen van rijkste mensen op deze wereld. Multi-miljardair worden met een bedrijf die (nog) GEEN winst maakt. Dat is knap!

 

tech is hot

 

Kwartaalresultaten

Het cijferseizoen kan komende weken voor hoge volatiliteit zorgen.  De kwartaalresultaten zullen bij veel bedrijven slecht zijn. Maar beleggen is vooruit zien. Aandelen zijn afgelopen maanden enorm gestegen. Bijna het beste kwartaal OOIT voor de beurzen in de VS! Terwijl veel bedrijven nauwelijks omzet hadden, viert juist de technologie hoogtij. De Techbeurs nasdaq heeft geen last van de corona. Eerder voordeel zou je denken.

Tesla is niet het enige aandeel wat loodrecht is gegaan. Zo zijn er vele in de nasdaq die sinds de bodem van maart (ruim) verdubbeld zijn in waarde.Het gaat te ver om ze allemaal te noemen,

hieronder nog een paar hoogvliegers.

NVIDIA

Bedrijf maakt winst ($5.35 per aandeel), sinds de bodem van maart ruim verdubbeld.

AMAZON

Er wordt een kleine winst gemaakt. (20 $ per aandeel).  Sinds de bodem van maart is het aandeel verdubbeld.

AFTERPAY

Verlies per aandeel: 0.20. Koers in maart op de bodem onder de 10$, verzesvoudigd dus.

APPLE

Verzadigde markt, wel giga winst, maar nauwelijks winstgroei. Aandeel is bijna verdubbeld sinds de bodem van maart.

ASML

Komt als eerste AEX-fonds aanstaande woensdag met resultaten. Winstgroei van 30% wordt verwacht. Dat is mooi. Tijd voor beleggers om winst te nemen na verdubbeling van de koers sinds de bodem van maart? Let op: hier zie je de koers in dollars, ASML noteert ook in de VS.

NETFLIX

Sinds de lockdowns is iedereen aan het netflixen. Bedrijf maakt winst, maar aandeel is duur met een K/W van boven de 100. Net als ASML komt ook netflix woensdag met de resultaten.

NASDAQ

Sinds de nasdaq begonnen is met het plaatsen van all time highs (boven de dikke groene lijn) is het dagelijks feest. Met name de laatste 2 weken is het de nasdaq die alsmaar door blijft gaan. Waar overige beurzen redelijk terughoudend zijn, is dat op de nasdaq niet het geval. Overige beurzen zijn redelijk vlak sinds een maand, maar de nasdaq weet van geen ophouden. Waar dit eindigt, weet niemand, dat dit een unieke situatie is, moge duidelijk zijn.

AEX

De AEX lijkt helemaal klaar met de stijging van afgelopen maanden. Vrijdag zakte de AEX dan ook onder het stijgend kanaal. Maar wallstreet en met name de nasdaq  maakt dagelijks duidelijk nog niet klaar voor een gezonde correctie te zijn. Er lijkt een mooie afgeronde stijgende wig te staan op de AEX, ready for take-off.

 

Sentiment

Het sentiment op de nasdaq is het hoogste in 20 jaar. Het jaar 2000, op de top van de dotcom bubble.

Komende week

De beurzen zijn bezig met de grootste paradox aller tijden. Winsten zakken fors, koersen stijgen nog harder. Dit brengt de koers/winstverhoudingen compleet scheef.

Het kwartaalcijferseizoen begint voor de AEX op woensdag met ASML. Meteen de grootste speler binnen de AEX dus. De koers van ASML is afgelopen maanden verdubbeld.  De vraag is hoe de markten het zwakke kwartaal gaan absorberen. Daarbij is komende week ook de juli optie expiratie. De volatiliteit kan best wat omhoog komende tijd.

 

Wil je een tijdje met ons samen traden? Meelezen in de chatrooms? Overleggen over je mogelijkheden en wensen?  Join the CHAT. Gezellig en leerzaam!

Dit weekend hebben we een leuke aanbieding. 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort