Grootste krimp in een kwartaal ooit!

Veel Europese landen lieten afgelopen week dramatische krimpcijfers zien. Europa zit nu officieel in een zware recessie. „Alle economische groei die in het afgelopen decennium is gerealiseerd, hebben we in vijf maanden zien verdwijnen”.

Krimp voor Europa

Europa is nu officieel in recessie. De zwaarste recessie ooit gemeten.

Ongekende krimpcijfers van meer dan 10 procent toonden vrijdag hoe hard de corona-pandemie in Europa heeft huisgehouden. Frankrijk noteerde in het tweede kwartaal bijna 14 procent minder economische activiteit, terwijl het zwaarst getroffen Spanje de economie met 18,5 procent zag teruglopen. „Alle economische groei die in het afgelopen decennium is gerealiseerd, hebben we in vijf maanden zien verdwijnen”, zei een econoom van adviesbureau ADM tegen persbureau AP.

Alles over de laatste cijfers van Europa is te lezen in dit artikel van het NRC.

LINK! KLIK HIER

Euro breekt uit, dollar zakt

Er is meer slecht nieuws voor Europa. De euro is sinds een paar weken hard aan het stijgen. Dit is slecht voor de Europese export. Een dure euro maakt de export duurder.

 

Ik wil bovenstaande grafiek wel meteen nuanceren. Want kijken we naar de echt lange termijn euro-dollar, dan is de dalende trend nog immer in tact. Sinds de top van juni 2008 is er namelijk een patroon van lagere toppen. De euro-stijging van afgelopen maanden heeft dit beeld nog net niet doen veranderen. Maar wat scheelt het. De euro-sceptici hebben nog altijd recht van spreken. Maar dan moet de stijging hier wel stoppen. Anders verbetert het lange termijnplaatje aanzienlijk. De weg naar in eerste instantie 1.25 ligt dan open. (zoals beide grafieken laten zien).

 

De financiële markten

De Europese beurzen zijn niet blij. De verkoopdruk neemt de laatste dagen toe. Kijken we naar het beeld van dit jaar, dan is het uitermate interessant voor een trader. Een grote stijging, een crash, een nieuwe grote stijging en dan nu de start van iets nieuws.

AEX

DAX

De Europese leider de DAX is net als de AEX uit een grote stijgende wig gevallen. De weg naar beneden ligt weer open na maanden van stijging.

 

In Europa is er dus een correctie gestart. Sinds de top van vorige week is er inmiddels 7% af bij de AEX. Wat een verschil met wallstreet!

Wallstreet

De beurzen op wallstreet blijven er zeer goed bij liggen. Gesteund door prachtige kwartaalresultaten van een paar tech reuzen. Dat de beurzen inmiddels zeer duur zijn, telt even niet. Corona zorgt voor veel extra winst bij onder andere apple, facebook en amazon. Deze reuzen zorgen ervoor dat het feest nog niet klaar is. Ondanks de grootste krimp ooit. Recessie? Waar dan? Crisis? Waar dan?

NASDAQ

S&P500

Optietrading

We verwachten veel van komende periode voor de financiële markten. We traden actief op de beurzen in Europa en op wallstreet. Het wordt steeds drukker in onze gezellige chatrooms.

Als je zin hebt om een tijdje mee te lezen of te chatten of traden, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Het kost circa 1 euro per dag met de nieuwe aanbieding, dus voor het geld hoef je het niet te laten. Gezellig en leerzaam!  Mail info@optietrading.com om te vragen naar de aanbiedingen die momenteel lopen.

Abonnementen

Rene vd Vondervoort