Weekendbericht over de financiële markten

Dagelijks sturen we een mail naar onze betalende leden. Soms plaatsen we een weekendbericht ook op de site. Hieronder het weekendbericht over de financiële markten van 6 september 2020. Wat houdt de service optietrading allemaal in?  Alle info over wat je kunt verwachten staat hieronder.

Over Optietrading.com

Optietrading is tevens actief op facebook en twitter. We volgen de financiële markten op de voet. En bespreken alles de gehele dag in onze VIP-chat. We traden opties en turbo’s op verschillende indices en aandelen. U vraagt, wij draaien. Optiehandel is zoveel meer dan alleen LONG of SHORT roepen. We gebruiken veel strategieën als spreads, condors en strangles. Voor elk wat wils.  Veel meer informatie over de verschillende strategieën staat hier: https://optietrading.com/alles-over-opties/

Onze abonnees krijgen dagelijks voorbeurs een mail met alle benodigde info voor die dag. Heb je interesse? KLIK DAN HIER! 

Hieronder een stukje van het nieuwste beursbericht

 

Stemmingsbeeld afgelopen vrijdag

Net als de dag ervoor hadden de beurzen er geen zin in op vrijdag.

De veelgeplaagde bankensector had wel een sterke dag. In de lijst met winnaars zien we voornamelijk banken en verzekeraars. De IT-sector ging onderuit. En het aandeel galapagos crasht dag na dag vrolijk verder.

De trends op de beurzen

AEX

De AEX maakt een death cross in de daggrafiek. De vorige keer dat dit gebeurde was in maart 2020.  Een crash van ruim 50% daling volgde. Nu wil dat niet per definitie zeggen dat zo grote daling nu opnieuw gaat komen, want dat weet niemand. We kunnen wel zeggen dat de trend is gedraaid, en dat een echte nieuwe grotere dalingsgolf alleen gaat lukken als wallstreet mee doet. Sinds afgelopen donderdag begint wallstreet mee te doen.

 

 

Niet alle aandelen hebben het afgelopen half jaar goed gedaan. De meeste bank-en verzekeringsaandelen blijven ver achter. De IT sector heeft de kar getrokken. En binnen de AEX was dat dus met name ASML , ASMI, TAKE AWAY, PROSUS en ADYEN die gigantische stijgingen hebben laten zien. De laatste dagen krijgen juist DIE aandelen de klappen.

Wallstreet

Als we de beurzen op wallstreet bekijken over de afgelopen 100 jaar zien we steeds dezelfde patronen. Een langdurige stijgingsperiode, aan het eind een TOP, met daarna een bearmarkt van 2-3 jaar. Daarna opnieuw een stijgingsperiode, een TOP en opnieuw een bearmarkt van 2-3 jaar. Sinds de bodem van 2009 is de cyclus echter extreem lang. De negatieve rentes zijn de grootste oorzaak van het rekken van de cyclus. Er is na de enorme stijging van afgelopen half jaar een groot megafoon toppatroon ontstaan. Een megafoon kan ook een EINDpatroon zijn. Eind van de langdurige stijging?! Dat dachten we in maart ook. Maar de centrale banken zijn als dappere grote kopers de markten volledig aan het opblazen geweest. De corona-crash is hiermee snel vergeten. Het ging nog nooit zo goed als nu.

S&P500

De winsten van de bedrijven binnen de S&P500 zijn afgelopen kwartaal met gemiddeld 50% gezakt. De beurzen op wallstreet zijn juist extreem gestegen de laatste maanden. De grote paradox.

weekendbericht

NASDAQ

Niet alleen aandelen als Tesla en apple zijn loodrecht gegaan. Ook de index zelf is compleet uit zn dak aan het gaan. Koopwoede na koopwoede. De ultieme blow-off. 80% stijging sinds de maartbodem, hasta la vista!

 

Komende week

De correctie is gestart. hoe groot die gaat worden, is zoals altijd afwachten. We volgen het op de voet en hebben onze plannen en doelen voor komende tijd klaar. Heb je zin om een tijdje mee te doen of mee te lezen op de chat? Meld je dan aan als nieuwe abonnee. Bijna gratis, leerzaam en gezellig!

 

Rene vd Vondervoort