Na de FED gaan beleggers LOS

Afgelopen week stonden de beurzen eerst een paar dagen in de wachtstand. Traditiegetrouw wachten de beleggers netjes hun beurt af op de toespraak van de FED. Het is immers al jaren verboden om de verkoopknop in te drukken voordat de FED heeft gesproken. Daarna mag het. Woensdagavond was FED, daarna gingen beleggers ”LOS”.

De FED

Had de Federal Reserve dan zoveel belangrijks te melden op woensdag? Welnee,, het gaat al tijden om de pappen en nathoud-strategie. Dat de rente nog jaren laag blijft.  Dat de FED doorgaat met het huidige beleid. Maar dat is allemaal geen nieuws, dat weet iedereen al. En toch wordt er elke keer opnieuw gewacht en gehoopt op meer en meer en meer. Na de FED-toespraak zijn beleggers  Lees: de computerprogramma’s van Goldman Sachs) dan altijd teleurgesteld en volgt er een periode van daling. Dat was dit keer niet anders. De beurzen hadden een paar sterke dagen aan het begin van de week maar eindigden in mineur.

De financiële markten

Het verschil tussen de ene of andere beurs blijft wel groot. . Zo is de AEX beland ONDER de MA 20, 50 en 200 maar noteert de DAX nog altijd BOVEN de MA 20. 50 en 200.

AEX

FED

DAX

Officieel is de trend van de DAX dus nog in alle opzichten omhoog. Het stijgend trendkanaal dreigt het wel te begeven en de waaier voorspelt iets leuks voor komende maanden. Jaja,

S&P500

De S&P500 heeft afgelopen week steeds met de dikke rode lijn een gevecht gehad. Een belangrijk topvormingsproces. De bulls lijken de grip e verliezen.

 

NASDAQ

De Nasdaq is afgelopen week onder de MA 20 en 50 gezakt, maar noteert nog bijna 15% BOVEN de MA 200.

 

Er was een grote expiratie gaande gisteren. Tot die expiratie werd alles hoog gehouden, maar na de expiratie was ook die koopdruk weg. Met horten en stoten is de eerste correctie sinds maart gestart.

We traden verschillende portefeuilles. Voor de korte en voor de langere termijn. Met opties en met turbo’s. Voor elk wat wils. Vind je het leuk om een tijdje met ons mee te doen? Er is een interessante periode gaande! Je bent van harte welkom!

 

De VIP service van optietrading

Rene vd Vondervoort