Bungelen tussen hoop en vrees

De financiële markten bungelen tussen hoop en vrees. Het resultatenseizoen is in volle gang. Dit valt niet overal even goed. Ook het coronavirus houdt de gemoederen bezig.  En dan hebben we de strijd nog tussen de opa’s Trump en Biden.  Als laatste hangt ook het steunpakket van 2 biljoen dollar nog altijd boven de markt. 

Tussen hoop en vrees

Het resultatenseizoen is in volle gang. Niet alles wordt als positief ervaren. Zo moest INTEL vrijdag nog 10% terug na de presentatie van de resultaten. Komende donderdag is  super thursday. Dan komt er een tsunami aan cijfers op ons af.

hoop en vrees

Coronavirus

Waar beleggers zich in maart een hoedje schrokken van de eerste coronagolf in Europa, lijkt de 2e golf d markten niets meer te doen. De economische schade zal toch wel enorm zijn, maar de markten halen de schouders erover op.

Trump of Biden?

De verkiezingen zijn pas over 10 dagen, maar al 50 miljoen Amerikanen hebben reeds gestemd. In de peilingen ligt Biden ver voor. Maar ja, peilingen. 4 jaar geleden zaten de peilingen er naast.

En verder zaten de beursexperts er 4 jaar geleden volledig naast. De markten zouden halveren als Trump zou winnen.

ZIE DIT ARTIKEL UIT 2016

Enorm steunpakket  voor de VS

Dat er een steunpakket komt, is wel zeker. Maar de democraten en republikeinen zijn nog altijd aan het onderhandelen erover. Het wordt waarschijnlijk over de verkiezingen getild.

Beurzen zijn relatief duur geworden

In het 2e kwartaal waren we getuigen van een grote paradox. De bedrijfswinsten kelderden namelijk met gemiddeld 50%; terwijl de beurzen in diezelfde periode met 50-80% omhoog gingen. De crash van maart is hiermee snel vergeten. Een V-vormig herstel op de beurzen, terwijl we dit V-vormig herstel in de reële economie niet zien. De cijfers van het 3e kwartaal zullen om die reden met een vergrootglas worden bekeken. Niet alleen de cijfers, maar zeker ook de vooruitzichten voor 2021.

De markten

Afgelopen week verloor de AEX 20 punten. De stijging van de weken ervoor werd teruggedraaid. Het heeft er alle schijn van dat de grote stijging van afgelopen half jaar klaar is en dat er een draai bezig is.

Koersen halveren tijdens Trump? Hieronder zien we de koersen van de afgelopen 4 jaar. Er waren inderdaad 3 richtingen tijdens de periode Trump van afgelopen 4 jaar voor de nasdaq. Steil, steiler en Steilst. Hebben we te maken met de grootste crisis sinds WOII? Niet op de beurzen. Trump waarschuwt al dat als Biden wint, hij zich er niet zomaar bij neer zal leggen. Ook waarschuwt hij dat de beurzen gaan crashen als Biden wint.

Volgens zerohedge zitten we in de grootste bubble aller tijden

ZIE DEZE LINK

 

We traden LIVE verschillende portefeuilles. Voor de korte en voor de langere termijn. Met opties en met turbo’s. Voor elk wat wils. Vind je het leuk om een tijdje met ons mee te doen? Er is een interessante periode gaande! Je bent van harte welkom!

De VIP service van optietrading

Rene vd Vondervoort