Grootste beurscrash aller tijden volgens Trump

Joe Biden wordt de nieuwe president van de V.S. Het is eindelijk  zo ver. We kunnen met zijn allen gaan bibberen. President Trump heeft er de hele wereld afgelopen jaar vaak genoeg voor gewaarschuwd.  Als Trump niet herkozen zou worden als nieuwe president,  komt er de grootste beurscrash aller tijden.

Biden troeft Trump af.

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar Biden heeft inmiddels genoeg kiesmannen en is niet meer in te halen door Trump. Het werd alsnog een nek-aan-nek race, Eind goed, al goed zou je denken. Maar Trump laat het er niet bij zitten. Fraude etc etc, De rechtszaken komen eraan.

 

 

Biden kiest voor verzoening. De stemmers op Trump niet. De Verdeelde Staten van Amerika. De helft van de VS is in jubelstemming, de andere helft accepteert het niet en is boos. Er staat Biden een zware klus te wachten.

Beurscrash ?

Economisch gezien waren de 4 Trumpjaren erg sterk voor de financiële markten. Trump startte zijn ambtstermijn met veel ex-bankiers van Goldman Sachs om zich heen. Beurzen bleven er tijdens de periode Trump zeer sterk bij liggen.  Zelfs de corona-crash van een half jaar geleden is al volledig teruggedraaid.  Bij elk nieuw hoogtepunt van wallstreet van afgelopen jaren twitterde Trump erop los. alsof alle stijgingen op de beurzen aan hem te danken waren.

Hij heeft vaak gewaarschuwd dat er een grote beurscrash zou komen als hij niet herkozen zou worden.  Je kan zeggen over Trump wat je wilt, maar Trump heeft er wel een sensatie van gemaakt afgelopen jaren. En hij kwam overal mee weg. Leugens of onwaarheden? Hij omzeilde alle kritiek. En het werd al snel fake nieuws als het Trump niet zinde.

Als er kritiek op zijn beleid werd uitgesproken, dan ontsloeg hij die persoon. Uiteindelijk had hij alleen mensen om zich heen die volledig achter hem stonden. Een knappe prestatie dat na 4 Trump-jaren nog zoveel mensen achter hem staan!

Dat tekent meteen de grote verdeeldheid binnen de V.S. De democraten en republikeinen staan loodrecht tegenover elkaar. De beurzen hadden er afgelopen jaren geen enkele boodschap aan. Handelsconflict tussen de V.S. en China? Who cares. Aanstaande Brexit?  Grote economische schade door corona? Boeien. Er ligt een steunpakket klaar van een jaar biljoen USD, Problem solved.. Toch? De vraag is ook wat de financiële markten de komende tijd gaan doen. Trump had altijd ruzie met de FED. Een links beleid komende jaren zal er toch wel anders uit gaan zien dan wat we afgelopen jaren zagen.

Onzekerheid

Er wordt beweerd dat markten niet van onzekerheden houden. Daar is afgelopen week niets van gebleken. Het werd een van de sterkste weken van het jaar op de beurzen. De markt kende 3 periodes sinds Trump. Sterk, sterker en sterkst.

De markten zijn goed hersteld. De olieprijs is dat niet. Dit is een veeg teken. De correlatie tussen olieprijs en financiële markten is redelijk groot. De markten herstellen wel, de olieprijs niet. Wellicht heeft het er mee te maken dat het met name de NASDAQ is die enorm blijft knallen. De overige markten blijven achter bij de NASDAQ. Is dit een zgn ”early warning? Of moeten we veel simpeler houden en gewoon vaststellen dat Trump met zijn vriendjes short zijn gegaan voor komende tijd nu Trump heeft verloren??

Lekker complot denken,  Je hoort Trump al schreeuwen: ”zie je wel domme mensen’zie je wel, het kaartenhuis stort in elkaar nu ik verloren heb!”

crash

Crash of opluchting?

Als we kijken hoe het jaar na de verkiezingen gaat op de markten, kunnen we een crash wel vergeten. Het jaar na de verkiezingen was de laatste keren juist enorm bullish voor de marken.

Niks uitsluiten dus. En laat je vooral niet gek maken!

 

We traden LIVE verschillende portefeuilles. Voor de korte en voor de langere termijn. Met opties en met turbo’s. Voor elk wat wils. Vind je het leuk om een tijdje met ons mee te doen? Er is een interessante periode gaande! Je bent van harte welkom!

Rene vd Vondervoort