Hoera! de 2e corona-golf is er!

Terwijl de financiële markten tijdens de 1e corona-golf van maart  op hun grondvesten schudden, gebeurt er tijdens de 2e golf het omgekeerde. Opluchting. Blijdschap. Euforie! De maatgevende S&p500 index eindigde gisteren zelfs op een nieuwe hoogste stand ooit! ”Onder mij geen lockdown” aldus Trump.

En weer die corona-golf

In het eerste kwartaal was het sentiment onder beleggers compleet anders dan nu. Terwijl het aantal geregistreerde besmettingen momenteel vele male hoger is dan tijdens de 1e golf (nu wordt er overal getest, destijds niet) doet dit niks meer met de markten. De markten hebben oog voor andere zaken.  Trump was er als de kippen bij met een persconferentie

LEES HIER: onder mij geen lock-down!

 

Hoe reageren de financiële markten?

De weekgrafiek van de s&p500 ziet er interessant uit.  We zien in onderstaande grafiek de ontwikkelingen van de laatste 4 jaar. De Trump-jaren dus. De markten waren sterk, maar crashten ook in het eerste kwartaal van dit jaar. Het patroon wat daarna is ontstaan is een groot megafoon-toppatroon. We zien lagere bodems een hogere toppen. Met zelfs een nieuwe HIGH deze week. De bovenkant van de megafoon werd weer wat hoger gezet. De candle van afgelopen week is een zgn ”doji”. Een doji is een lange candle met het begin en einde op precies hetzelfde punt. In het midden.  Een doji is een candle van onzekerheid, besluitloosheid. Onduidelijkheid.  De markt weet het even niet meer. Dit kan een zeer belangrijke top worden. Maar hoeft niet perse. De candle van komende week zal het al dan niet bevestigen.

 

 

Geen zekerhedjes, die hebben we niet met beleggen. Maar dat een doji een belangrijke top kan zijn, zien we hier in de maandgrafiek van de dow jones. Zie de candle op de top. Een doji.

corona

Jazeker , we zijn ons overal van bewust, cyclus beleggers en elliot wave beleggers zien door de ontwikkelingen van de laatste tijd overal de zon weer schijnen. Er komt een geweldige periode aan. De early warnings van de negatieve divergentie telt even niet mee. Hogere toppen op de index, lagere toppen in de RSI. (blijven negeren).

Zie de maandgrafiek van de dow jones future

Een indrukwekkende race sinds de bodem van 2009. Eindigend met een grote megafoon. Mits, tenzij, als , en maar.

 

 

corona

Hieronder de ontwikkeling van de AEX van afgelopen weken. Nog voor de uitslag  van de verkiezingen in de V.S. begonnen de beurzen te knallen. Onafgebroken. Maar gisteren stopte het (even). Het steile kanaal werd neerwaarts verlaten. Om hier niet helemaal in details te treden over het vervolg (dat is ledeninfo) kun je wel duidelijk de fibo-steunlijnen in onderstaande grafiek zien.

 

 

We traden LIVE verschillende portefeuilles. Voor de korte en voor de langere termijn. Met opties en met turbo’s. Voor elk wat wils. Vind je het leuk om een tijdje met ons mee te doen? Er is een interessante periode gaande! Je bent van harte welkom!

Rene vd Vondervoort