Bubble-mania op de financiële markten

Bubbles zijn van alle tijden. Slechts 13% van de investeerders denkt dat we op dit moment in een bubble zitten.  De risicobereidheid bij beleggers noteert momenteel op een hoogste stand ooit. Hebben beleidsmakers een plan B klaarliggen? Onee, dat is niet nodig want we zitten niet in een bubble.

To bubble or not to bubble

Er worden doorlopend representatieve onderzoeken gedaan door grootbanken. De risicobereidheid bij beleggers noteert op een hoogste stand ooit.

 

No Bubble volgens investors

Hoeveel mag een aandeel kosten van een bedrijf wat nauwelijks winst maakt? De marktkapitalisatie van Tesla is groter dan alle andere automakers samen. No bubble.  Elon Musk (Tesla) en Jeff Bezos (Amazon) zijn al een tijdje bezig met een nek-aan-nekrace wie de rijkste op aarde is.  Het aandeel Tesla is wat aan het zakken, Bezos is weer de rijkste.

 

 

Er zijn inmiddels ruim 3.500 verschillende cryptomunten. Dagelijks worden er nieuwe verzonnen. Het nieuwe goud. No bubble. Want dit is de toekomst.

bubble

Het gaat te ver om alle loodrecht gaande aandelen hier te plaatsen, maar als zelfs de INDEX loodrecht gaat, kun je je voorstellen dat veel onderliggende aandelen van deze index hetzelfde doen.

Sinds de bodem van 2009, kende de nasdaq 3 richtingen, steil , steiler en sinds een jaar loodrecht.

Kan het feest doorgaan bij stijgende inflatiedruk?

De inflatiedruk begint ineens hard te stijgen. Dit is het laatste wat beleggers kunnen gebruiken. Iedereen is full leveraged belegd. Be prepared.

 

De rentemarkt is groter dan de aandelenmarkt. Beleggers in obligatieproducten beginnen pijnlijke verliezen te lijden.

Als je kijkt naar de koers-winstverhoudingen van de S&P500, zit wallstreet duidelijk in een bubble.  50% boven fair value. Hasta la vista.

 Uitzonderlijke tijden. Dat zijn het. De margin-schulden stijgen knetterhard. Dit gaat goed zolang het goed gaat. 

Hoeveel investeerders houden rekening met dit scenario?

 

bubble

Zitten we aan het eind van een hele lange cyclus?

 

We gaan interessante tijden meemaken, dat is zeker. Staan de beurzen op het punt om de topzones te verlaten? Of gaat het feest nog verder?

We hebben onze strategieën klaar voor komende tijd. Doe je met ons mee?

Abonnementen

Rene vd Vondervoort