Wallstreet maakt er weer een feestje van!

De Europese beurzen sloten de turbulente week zwak af.  Maar meteen na het slot van Europa werden de kopers op Wallstreet woest. Een ”spontaan” feestje MOEST er komen. Hoe dan ook. Er was namelijk een dag eerder iets engs gebeurd, iets wat we sinds de bodem van maart vorig jaar niet meer hadden gezien.

Feestje?

De afterparty van de afterparty moet doorgaan. De echte melt-UP is immers nog niet geweest. En dat werd op donderdag ruw verstoord. De s&p500 zakte namelijk onder de wig die afgelopen jaar is ontwikkeld. Een daling kan de handel niet gebruiken. Dat moet gerepareerd worden. En zo geschiedde. Het feestje kan dus nog doorgaan. De neerwaartse uitbraak uit de wig is een valse uitbraak. Meteen teruggedraaid. Never happened.

Hieronder dezelfde grafiek van de s&p500 future, maar dan ingezoomd op de laatste maanden. De index was uit de wig gezakt en ook onder de belangrijke MA50. Je ziet dat deze beweging met de laatste candle meteen met kracht is teruggedraaid. De index is weer terug in de wig. En boven de MA50. De handel gaf even een boodschap aan de shorters mee. ”Tot hier en niet verder!” Het klusje voor de komende week is natuurlijk om ook weer boven de MA20 te komen. En een nieuwe leg er bovenop te plaatsen. De 4.000 punten wacht immers.

 

feestje

Gaat wallstreet maandag verder met het feest? Normaal is een feest op zondagnacht , om de dag en week goed te starten. Maar dit keer deed de handel het anders. Vrijdagavond al. Zondagnacht opnieuw? Dan is het feest compleet.

AEX

Hoe staat het met de AEX? Want wallstreet begon pas met de enorme stijging toen de Europese beurzen al waren gesloten. Een week geleden was de AEX uit het stijgend kanaal van afgelopen 4 maande gezakt. En sindsdien is er een gevecht om weer in het kanaal terug te keren. En een gevecht met de MA50. Vrijdag eindigde de AEX precies op deze MA50. Weer die MA50. Een belangrijk punt.

Ingezoomd naar de laatste maanden maakt het beeld nog duidelijker. En scherper. De AEX is in gevecht met de MA50. De laatste candle is een inverted hammer, een TOP candle. Sec naar de AEX gekeken mag je dus terughoudend zijn. Maar de AEX is niet leidend en kan echt geen dalingsgolf starten zonder wallstreet. Dus de komende handelsdagen zijn belangrijk voor het vervolg.

 

Hierboven zie je zomaar een paar grafieken. Op de chat plaatsen we de hele dag grafieken. Met commentaren. en tips. Van verschillende indices maar ook van aandelen. Alles is mogelijk. En dat voor minder dan 2 euro per dag! Vind je het leuk om een tijdje mee te lezen of mee te doen met ons? Je bent welkom!

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort