Het beursjournaal van maandag 12 april

Vanaf vandaag verschijnt er dagelijks een beursjournaal op onze website. Met allemaal nieuws over de financiële markten. Wil je weten hoe de stemming op de beurzen is? Even lezen en je bent weer helemaal bij! Concrete tips laten we hier achterwege, dat is voor betalende leden. Vanaf 1 euro per dag kun je al meedoen!

Het dagelijks beursjournaal

Eerst een terugblik van afgelopen week

Een relatief zijwaartse week ligt achter ons. Na de knal bij de opening op dinsdag gebeurde er de rest van de week niet veel meer. De AEX eindigde op 713.36 punten en won daarmee 0.7% over de gehele week. De vrijdag had een vlak slot. Wallstreet had er trouwens vrijdagavond wel zin in. De honger naar nieuwe records blijft onverminderd voortduren.

 


DSM werd vrijdag de winnaar van de dag, KPN droeg de rode lantaarn. 

De trend van de AEX

Sinds Biden de verkiezingen heeft gewonnen, is het een uitstekend sentiment op de beurzen.  Het lockdownfeest is nog altijd in volle gang. Hieronder de trend van de AEX op middellange termijn. Elk timeframe heeft haar eigen trend.


Ook de korte trend van de AEX is stijgend, al hapert het wel sinds vorige week woensdag. Zijwaarts is de richting sindsdien. Op de bull-bearllijn.

De RUST is er

De VIX index meet de paniek, meet de prijzen van opties. Hoe hogre de vix, hoe duurder opties, hoe meer premie de handel wil hebben voor de opties. De rust is volledig terug. De paniek van een jaar geleden bij de 1e coronagolf is compleet teruggerdraaid. Waar optieprijzen een jaar geleden door het dak gingen, is er nu weer business as usual. De rente is wel hard aan het oplopen, maar de VIX geeft complete rust aan.

beursjournaal

Wil je het nieuws en de beurzen op de voet volgen? Cryptovaluta? Dan is deze link wel handig. Alles ververst automatisch.

LINK! KLIK HIER

Vooruitblik voor vandaag

De week start terughoudend met licht rode futures.

Grafieken van overige indices worden doorlopend op de chat geplaatst en ververst. Ook van commentaar voorzien. Alles op aanvraag. Vanwege het sterk toenemende aantal Belgische leden zien we ook regelmatig vragen over Belgische aandelen. En natuurlijk worden regelmtig NASDAQ aandelen besproken, U vraagt wij draaien. Op de chat traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Elke belegger is anders, dus daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Neem er eens een kijkje?

LINK! KLIK HIER voor onze abonnementen

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort