Het beursjournaal van dinsdag 13 april

Het was een matte sessie gisteren. De meeste indices moesten een veer laten. De AEX was de zwakste schakel in Europa door zwakte bij een paar ICT fondsen. De beursgraadmeter eindigde 0.84% lager op 707.35 punten. Deze week is expiratieweek van de maandopties april. Ook is het cijferseizoen weer gestart. 

 

Terugblik gisteren

Hieronder het overzicht van de beurzen met ook de winners & losers op het damrak.

 

Terwijl de Europese beurzen dichtbij het laagste punt van de dag eindigden, deed Wallstreet het andersom. Met een eindsprintje. Het lukte net niet om te plussen aan het slot zodat de dag voor alle beurzen in het rood eindigde.

 

De trend van de AEX

Sinds Biden is er een stijgend trendkanaal. Daarover geen twijfel. Wel zien we dat er wat hapering is. Een ritje richting 680 is mogelijk zonder dat de stijgende trend in gevaar komt. Zover is het nog lang niet. Alle seinen staan op groen.

 

 

Resultaten

Komende weken kan he sentiment op de beurzen bepaald worden door de kwartaalresultaten. Deze week is het nog vrij rustig met de resultaten, maar wel een paar grootbanken in de VS openen de boeken. Zoals JP Morgan en Goldman Sachs morgen.  Volgende weken is het van dit hout met de resultaten.

 

 

Wil je het nieuws en de beurzen op de voet volgen? Cryptovaluta? Dan is deze link wel handig. Alles ververst automatisch.

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

 

Vooruitblik voor vandaag

Het is een verdeelde start van de dag. De futures noteren verdeeld.

 

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort