Het beursjournaal van woensdag 14 april

Nieuwe all time highs gisteren voor de NASDAQ en de S&p500. Iedereen en overal is aan het waarschuwen voor veel te hoge koersen, oververhitting etc etc dat is wellicht wel de reden dat het nog even door moet knallen. De melt-UP is nog niet klaar. De kater komt later. Vandaag mag Goldman Sachs haar kunstje laten zien. 

Beursjournaal 14 april

Eerst een terugblik

Het was een rustige sessie met een ongewenst dipje om 13.00 uur. Op dat moment kwam JNJ (Jansen) met het nieuws over uitstel van leveringen van hun vaccin in Europa. In de V.S. zijn al 7 miljoen mensen geprikt met Jansen, en er zijn 6 gevallen van trombose.  1 op de miljoen. oef, heftig.

Dat zal niks te maken hebben met het feit dat 50% van de mensen  morbide obesitas heeft in de VS, nee, de levering van het vaccin wordt even stopgezet. Er moet meer onderzocht worden. Waarom wordt Mc Donalds wereldwijd niet verboden? Dat levert VELE MALEN meer op dan waar MEN nu mee bezig is. Afijn, alles is een keuze.

Oke, het dipje van gisteren dus om 13.00 uur, maar dat werd per direct teruggedraaid. De AEX eindigde 0.18% hoger. Met name de ICT fondsen binnen de AEX waren de winnaars. Met dank aan de nasdaq.

 

 

 

beursjournaal

De dow Jones was de enige index die rood eindigde. Dat mag Goldman Sachs vandaag gaan rechtzetten. GS heeft de grootste weging binnen de dow jones en komt vandaag met resultaten. 

 

beursjournaal

De trend van de AEX

Terwijl de nasdaq en de S&p500 dus nieuwe records vestigden, had de AEX daar moete mee. Sterker nog, we zien op de korte termijn een patroon met lagere toppen en lagere bodems. Wordt dit een bull flag? Of hebben we de top wel al gezien bij de AEX?

De trend van de DAX

Er staan nog 3 gaps open van afgelopen weken. Kopers hebben haast, verkopers zijn kansloos. De melt-UP is in volle gang.

Resultaten

Vandaag dus als belangrijkste: Goldman Sachs en JP Morgen.

 

 

Vooruitblik voor vandaag

De start is rustig. Alles staat in de wachtstand. Ook belangrijk vandaag: olievoorraden, En Lagarde + Powell met een peptalk. What could go wrong?

 

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort