Het beursjournaal van donderdag 15 april

crypto’s veroveren de wereld. Er zijn inmiddels meer dan 3500 verschillende crypto’s in omloop. De Bitcoin is natuurlijk de bekendste. Gisteren ging coinbase als eerste cryptomunt naar de beurs. Coinbase is een bitcoinwisselkantoor en staat dus vanaf nu genoteerd op de nasdaq. Coinbase wordt gewaardeerd op ruim 100 miljard dollar. 

Beursjournaal 15 april

Terugblik gisteren

De handel stond gisteren dus in het teken van de beursgang van coinbase.

Maar er was veel meer. Zo kwamen 3 grootbanken uit de VS met resultaten die veel beter dan verwacht waren. JP Morgen , Wells Fargo en Goldman Sachs rapporteerden goeie resultaten. Deze aandelen gingen stevig hoger. Branchegenoot ING profiteerde mee en eindigde ook met een dikke plus. Maar de grootste stijger op het damrak werd het aandeel SHELL die profiteerde van de gestegen olieprijs.

 

 

 

De trend van de AEX

Stijgen of consolideren, dat is al bijna een half jaar het beeld van de AEX. Momenteel zit de index in een zijwaartse periode met 710 als middelpunt. Wallstreet blijft nieuwe highs plaatsen, en de AEX als volgbeurs kan dan niet achterblijven. Doorstijgen lukt niet echt, maar van een correctie is ook geen sprake. Doorknallen tot de wal het schip keert.

beursjournaal

Resultaten

Wil je alles op de voet volgen? Alle nieuws komt realtime voorbij. Onderstaande link is wel handig.

 

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Vooruitblik voor vandaag

Een positieve start, zoals het heurt, rustig wachtend op nieuwe impulsen.

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort