Het beursjournaal van vrijdag 16 april

De kooplust onder beleggers blijft extreem. Gisteren knalde wallstreet opnieuw naar de hoogste standen ooit. Onder aanvoering van de nasdaq. De getoonde kwartaalresultaten vallen niet tegen, de futures blijven onophoudelijk gaan. What could go wrong? De AEX deed het gisteren rustig aan en eindigde slechts 0.18% hoger op 713.80.

Beursjournaal 16 april

Terugblik gisteren

Al ruim een week maakt de AEX rondjes om de 710 punten. De index komt er niet echt los van. De AEX kon niet mee met de overige beurzen en beleefde een redelijk zijwaartse dag. Zie hieronder ook de overige beurzen en het rijtje winners & losers.

 

beursjournaal

De trend van de AEX

Stijgen of consolideren, dat is al bijna een half jaar het beeld van de AEX. Momenteel zit de index in een zijwaartse periode met 710 als middelpunt. Wallstreet blijft nieuwe highs plaatsen, en de AEX als volgbeurs kan dan niet achterblijven. Doorstijgen lukt niet echt, maar van een correctie is ook geen sprake. Doorknallen tot de wal het schip keert. Vandaag een gap up opening met dezelfde situatie als eind maart?

Wanneer is er iets overgewaardeerd?

Koersen van veel aandelen stijgen veel harder dan de winsten van de bedrijven. Een koerswinst verhouding tussen 15 en 20 is normaal. Onderstaande grafiek laat zien hoe extreem de huidige situatie is. Beurzen gaan loodrecht. Parabolisch.

 Over extreme situaties gesproken

96.4% van de aandelen binnen de s&p500 eindigden gisteren boven het 200-daags gemiddelde. Dit is de hoogste stand sinds de meting startte.

Resultaten

Wil je alles op de voet volgen? Alle nieuws komt realtime voorbij. Onderstaande link is wel handig.

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Vooruitblik voor vandaag

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort