Het weekend-journaal voor actieve traders

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder.

Weekend-journaal van 18 april

Terugblik afgelopen week

De week stond in het teken van de start het kwartaalcijferseizoen in de V.S. Met name de grootbanken toonden de resultaten. Ongeveer alles wat naar buiten komt is beter dan verwacht. Beleggers zijn er gerust op en die aandelen zorgden voor een goed sentiment afgelopen week. Dagelijks werden de hoogste koersen ooit scherper gesteld. De centrale banken zijn er druk mee. Het is al jaren core business voor de centrale banken om de markten tevreden te houden.

De vrijdag was vriendelijk. Met een hoogste slotstand ooit voor de AEX. Niet alleen voor de AEX trouwens, maar voor bijna alle andere beurzen.

Akzo werd de grote winnaar van de dag, op de voet gevolgd door Arcelor Mittal. Shell droeg de rode lantaarn.

De trend van de AEX

Sinds begin november is er een grote stijging gaande op de beurzen. Correcties zijn sindsdien niet meer aan de orde. De AEX noteerde begin november op de bodem 530 punten. Sinds Biden gekozen is, is the only way UP!

 

Natuurlijk stond de week ook in het teken van de cryptomunten met daarbij de beursgang van Coinbase.  Er is weer een nieuw record gevestigd: Er zijn inmiddels 100 cryptomunten die een marktwaarde hebben van meer dan 1 miljard USD.  Ook op de chat van optietrading in de crypto-channel room worden deze crypto’s besproken en gekocht, (Bestens  😉

 

De Amerikanen hebben een check gekregen als tegemoetkoming voor de vervelende situatie die de coronacrisis teweeg heeft gebracht. Geef de Amerikanen geld, en ze laten het rollen!

Van de uitgekeerde cheques vloeit ook een groot gedeelte naar de aandelenmarkten. De koersen zijn inmiddels zo hard gestegen, dat de s&p500 inmiddels bijna 30% boven de MA200 noteert. Met andere woorden, STEL dat er een correctie van ruim 25% zou komen, dan nog is de lange trend omhoog gericht.

 

weekend-journaal

 

AEX-Agenda komende 2 weken

Dinsdag cijfers ASMI

Woensdag cijfers AKZO, ASML, HEINEKEN en RANDSTAD

Maandag 26 april: cijfers Philips

Woensdag 28 april: cijfers Unibail Rodamco

Donderdag 29 april: cijfers Shell en Unilever

Vrijdag 30 april: cijfers BESI, KPN, Signify

 

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!  Voor het geld hoef je het niet te laten, we hebben abonnementen vanaf 1 euro per dag.

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort