Het beursjournaal van dinsdag 20 april

De start van de week was overal met nieuwe toppen en dus nieuwe hoogste standen ooit op de Europese beurzen. Maar dit keer werd de nieuwe top verkocht. Een verkoopgolfje zorgde ervoor dat de meeste beurzen rood eindigden. Het rondje om de 710 punten blijkt nog niet klaar. De AEX eindigde 0.68% lager op 711.94 punten. Lees hieronder verder.

Beursjournaal 20 april

Terugblik gisteren

Het eerste uurtje waren de kopers de baas op het damrak. Amateur hour is bijna altijd voor de kopers. Maar al snel werden de verkopers wakker. De AEX keerde weer terug in de zone waar het al weken zit. Het rondje om de 710 punten. De nasdaq-fondsen op het damrak hadden een slechte dag en hoorden bij de verliezers. ASMI komt vanmorgen met resultaten en droeg gisteren de rode lantaarn met een verlies van 3%. Vastgoedfonds unibail werd de winnaar van de dag en plustge ruim 2%.

Ook wallstreet had er niet veel zin in. Al viel de schade uiteindelijk mee. De dow jones eindigde slechts 0.36% lager.

 

 

beursjournaal

 

De trend van de AEX

 

Een gemiste kans. Er was een uitbraak, (punt X in onderstaande grafiek) maar die werd per direct teruggedraaid. De AEX is dus in de zone gebleven waar het al weken zit. De vraag is nu of er een nieuw aanloopje moet kunnen om alsnog verder UP te gaan, of dat er een correctiefase aankomt.

 

Crypto

Het is onrustig bij de cryptobeurzen. In het weekend was er een grote sell off en gisteren herstelde het licht. Maar de rust is zeker nog niet teruggekeerd.

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer – Optietrading

 

Het resultatenseizoen is in volle gang. Via deze link mis je niets.

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

AEX-Agenda komende 2 weken

Vandaag cijfers ASMI

Woensdag cijfers AKZO, ASML, HEINEKEN en RANDSTAD

Maandag 26 april: cijfers Philips

Woensdag 28 april: cijfers Unibail Rodamco

Donderdag 29 april: cijfers Shell en Unilever

Vrijdag 30 april: cijfers BESI, KPN, Signify

Vooruitblik voor vandaag

De dag start rustig, met groene futures zoals het heurt.

beursjournaal

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort