Het beursjournaal van woensdag 21 april

De honger naar nieuwe highs op de beurzen is even gestopt. Sinds de start van deze week verloor de AEX inmiddels 20 punten.  De zijwaartse range waar de index 20 dagen in bivakkeerde,  is neerwaarts verlaten. Het slot gisteren was 1.65% lager op 700.19 punten. Het cijferseizoen is in volle gang. Lees hieronder verder.

Beursjournaal 21 april

Terugblik gisteren

Zoals vaak probeerden de kopers er bij de start nog een goeie dag van te maken. Maar al snel namen de verkopers het over. De verkoopdruk bleef tot het eind van de sessie aanwezig. Met spanning wordt gekeken naar de stroom aan resultaten die gisteren nabeurs en vanmorgen voorbeurs verschijnen. Bij het slot gisteren waren er slechts 2 winnaars binnen de AEX. Zie hieronder het lijstje.

 

beursjournaal

 

Er hangen wel een paar zwaarden van Damocles boven de markten.  Zo wordt er meer en meer belegd met geleend geld. Full leveraged gaan beleggers all in!

De trend van de AEX

 

Op maandag kwam de man met de hamer. De AEX zakte uit het stijgend kanaaltje en een versnelling volgde. Volgens het boekje. Kiekeboe.

De uurtrend van de AEX laat zien dat de zijwaartse range (van 1 april tot 20 april) gisteren neerwaarts verlaten is. De hele winst van april is verdampt. In een paar uur tijd. Aan het eind van de sessie bleef de AEX op de MA200 hangen. De cliffhanger.

Het resultatenseizoen is in volle gang. Via deze link mis je niks.

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

AEX-Agenda komende 2 weken

Vandaag cijfers ASMI, AKZO, ASML, HEINEKEN en RANDSTAD

Maandag 26 april: cijfers Philips

Woensdag 28 april: cijfers Unibail Rodamco

Donderdag 29 april: cijfers Shell en Unilever

Vrijdag 30 april: cijfers BESI, KPN, Signify

 

Vooruitblik voor vandaag

Een volle agenda vandaag zoals je hierboven kunt zien.  Het belooft een drukke dag te worden. Doe je mee?

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort