Het beursjournaal van donderdag 22 april

Het AEX-dipje van dinsdag werd gisteren grotendeels teruggedraaid. De stemming op het damrak zat er de hele dag goed in nadat kwartaalresultaten veel beter waren dan analisten hadden voorzien. De AEX was hierdoor de sterkste schakel in Europa en eindigde 1.3% hoger op 709.36 punten. 

Beursjournaal 22 april

Terugblik gisteren

Het was een sterke sessie gisteren. De kwartaalresultaten werden zeer goed ontvangen. waren veel beter dan de verwachting. . Zie hieronder het koersverloop van de dag met de winners & losers.  Na opening wallstreet om 15.30 uur gingen de remmen echt los. Het dipje van de dag ervoor is op deze manier snel vergeten. Vreemd genoeg werd KPN zonder aanwijsbare redenen de winnaar van de dag. KPN komt namelijk volgende week pas met resultaten.

 

beursjournaal

 

De trend van de AEX

 

Sinds begin november zien we hogere toppen en hogere bodems. Een stijgend trendkanaal. Correcties komen er niet of worden zeer snel afgebroken. Met als gevolg dat de jacht naar records alsmaar door blijft gaan. Het lockdownfeest.

Dat de stemming niet kapot te krijgen is, is ook terug te vinden in de spanningsmeter RSI onder in de grafiek. Staat de RSI boven de 70, is het overbought. Onder de 30 is oversold. En wat laat de grafiek zien? Overbought mag wel dagen en weken achter elkaar, maar oversold? Dat is niet aan de orde. Dat wordt per direct teruggedraaid. RSI onder de 30 is op dit timeframe al een half jaar taboe.

Dinsdag eindigde de AEX op het laagste punt van april. Dat is meteen gerepareerd. Never happened.

 

beursjournaal

De agenda

Vanmiddag is de ECB aan zet met het maandelijkse rente-praatje. De markten kijken ernaar uit.

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

Het resultatenseizoen is in volle gang. Via deze link mis je niks.

AEX-Agenda komende 2 weken

Gisteren cijfers ASMI, AKZO, ASML, HEINEKEN en RANDSTAD

Maandag 26 april: cijfers Philips

Woensdag 28 april: cijfers Unibail Rodamco

Donderdag 29 april: cijfers Shell en Unilever

Vrijdag 30 april: cijfers BESI, KPN, Signify

Vooruitblik voor vandaag

Een volle agenda vandaag zoals je hierboven kunt zien.  Het belooft een drukke dag te worden. Doe je mee?

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Neem er eens een kijkje?

Heb je vragen over je portefeuille? Wil je in overleg nieuwe posities innemen? Sparren? Andere vragen? Stel ze gerust, daar is het een service voor!
Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort