Het beursjournaal van vrijdag 23 april

 Opnieuw waren het de ICT-fondsen die de kar trokken op het damrak. Dagelijks een paar procent erbij lijkt eerder regel dan uitzondering. Het was verder een rustige beursdag voor Europa met een positieve ondertoon. De AEX eindigde 0.50 % hoger op 712.94 punten. Het venijn zat hem echter in de staart. Maar toen was Europa al gesloten.

Beursjournaal 23 april

Terugblik gisteren

ASML kreeg wat koersdoelverhogingen van analisten na de goede resultaten van een dag eerder. Het aandeel behoorde wederom bij de winnaars van de dag. De ECB was aan zet maar de maandelijkse meeting werd een non-event. Alles bleef zoals het was, geen verrassingen dus. Die verrassingen worden wel over een maand verwacht. De corona-steun moet een keer afgebouwd gaan worden. Klusje voor de volgende ECB-vergadering om dat stappenplan te bespreken.

Zie hieronder het koersverloop van gisteren. Het was een zijwaartse dag met een positieve ondertoon. Correcties komen niet, elke dag een beetje verder omhoog. Adyen werd de winnaar van de dag, gevolgd door ASML en Heineken.

 

beursjournaal

 

Nadat de Europese beurzen net gesloten waren, kwam Bloomberg met een mededeling. Biden wil de winstbelasting voor rijke particulieren gaan verhogen. De markten in de VS schrokken en eindigden lager.

Biden Eyeing Tax Rate as High as 43.4% in Next Economic Package (bloombergtax.com)

 

De trend van de AEX

Geen nieuws. De stijgende trend is in tact.

beursjournaal

De agenda

De bitcoin en zn vriendjes hebben het even lastig. Stond er een week geleden nog 62.000 UDS op de koersen, vanmorgen is dit tot onder de 50.000 USD gezakt.

Vooruitblik vandaag

Alle actuele zaken staan HIER

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

De Europese beurzen moeten vanmorgen de daling van Wallstreet van gisterenavond verwerken. De start van vandaag kan terughoudend zijn.

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Abonnementen

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort