Het weekend-journaal voor beleggers in opties

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder.

Weekend-journaal van 25 april

Terugblik afgelopen week

De week begon sterk. De AEX opende maandag op 718 punten. Maar meteen was er verkoopdruk; op de bodem van dinsdag stond de AEX weer onder de 700 punten. De rest van de week werd gebruikt om deze ongewenste daling terug te draaien. Dat lukte. Bij het slot van de week stond de AEX weer bijna op 716 punten. Per saldo dus niets gebeurd. Een correctie die in de kiem is gesmoord. De kopers blijven duidelijk de baas. De AEX noteert dichtbij hoogste standen ooit, net als alle andere beurzen.

 

weekend-journaal

 

Bedrijfsresultaten

De stemming op de beurzen was goed. De meeste kwartaalresultaten die worden gepresenteerd zijn beter dan verwacht en worden dus omarmd. Sinds ASML en ASMI hun resultaten presenteerden op woensdag, is de koopbereidheid binnen deze fondsen weer enorm. De cijfers en vooruitzichten zijn goed, daar geen twijfel over. Punt van zorg is dat de koersen veel harder oplopen dan de winsten en de verwachtingen. Maar dat is van latere zorg. Zie hierboven de winners & losers binnen de AEX van afgelopen vrijdag. ICT is gevraagd; oude economie wordt verkocht.

ASML

Goeie resultaten van het grootste AEX-fonds ASML. Als de winst met 50% stijgt, stijgt de koers van het aandeel met 100%. Ofwel, het aandeel is al een tijdje steeds harder aan het stijgen (parabolisch). Parabolische stijgingen, hoe dat afloopt, weten we nog wel van 20 jaar geleden..

Ander nieuws

Op donderdag was de ECB aan zet met het maandelijks renteverhaal. Alles conform verwachting.  Een ander dingetje op donderdag kwam van persbureau Bloomberg. Biden gaat de winstbelastingen van vermogende particulieren fors verhogen. Hier schrokken de beurzen heel even van. Maar dat bleek al snel verwerkt, want op vrijdag waren de beurzen in de VS alweer goed gemutst.  Eind goed, al goed.

 

We zien steeds meer prijzen stijgen in verschillende sectoren. Inflatieverwachtingen staan op het hoogste punt in 8 jaar. Gaan de prijzen echt de pan uitrijzen? Dat past eigenlijk niet in dit stadium.

 

Vooruitblik komende week

Komende week zal ook zeker in het teken staan van de bedrijfsresultaten. De grote nasdaqfondsen komen met de kwartaalcijfers. En de FED woensdagavond. ook altijd interessant. De centrale banken blijven de grote kopers op de markten.

Crypto’s

Hierboven zien we ASML loodrecht gaan. Maar dat zien we ook bij bijna alle cryptomunten. Loodrecht loopt altijd fout af.

Veel cryptomunten moesten afgelopen week wel een grote veer laten. Stond de bitcoin vorige week op de top nog bij de USD 65.000; deze week zakte de bitcoin onder de USD 50.000.  De vraag is natuurlijk of DE daling is gestart, of dat de crypto’s komende tijd weer (veel) hoger gaan.

Hier een overzicht van de top 10 crypto’s  (koersen van zaterdag 12.00 uur)

weekend-journaal

De bitcoin

De Nasdaq

De stijging gaat steeds steiler. Over loodrecht gesproken..

No worries mate!

De Agenda en ex-dividenden op het damrak komende week

26 april

Resultaten Philips; ex dividend Heineken, Wolters Kluwer, Akzo

28 april

Resultaten Unibail; ex-dividend ING bank

29 april

Resultaten Shell en unilever ; ex-dividend RelX

30 april 

Resultaten Besi; KPN en Signify

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Hier staan veel leuke optie strategieën, we bespreken het dagelijks op de chat

Alles over opties

 

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort