Het beursjournaal van woensdag 28 april

Net als de dag ervoor, was ook gisteren Unibail Rodamco de sterkste en Philips de zwakste schakel binnen de verder ongeanimeerde AEX.  Beleggers zijn in afwachting van het maandelijkse rentepraatje van de FED vanavond en waren niet echt kooplustig. De AEX eindigde de Koningsdag met 0.45% verlies op 712.22 punten.

Beursjournaal 28 april

Terugblik gisteren.

Het is niet saai. Het is erg druk. Met resultaten. Gisteren nabeurs kwamen een paar grote nasdaqfondsen als Google, AMD en Microsoft met de resultaten. Vanavond Facebook en Applen om er een paar te noemen.

beursjournaal

 

De trend van de AEX

De 3 vingers in de lucht. De 3 toppen.

We hadden onderstaande grafiek hier gisteren ook geplaatst. Met de vraag of de 3 al gezet is of nog niet. We hadden wel een iets sterkere dag verwacht gisteren, dan was het wat duidelijker. Maar de 3 van gisteren was een zwaktebod. Geen hogere top dus. Hoeft ook niet perse, laat dan de kopers vandaag op FED-dag maar eens zien wat ze kunnen. Komt er alsnog een hogere top 3?

 

Wallstreet

Europa is niet leidend. Dat is wallstreet. En wallstreet is sinds de bodem van november  aan een giga stijging bezig. er staat nog nergens dat die stijging klaar is. 2 richtringen sinds november: Stijgen OF consolideren. DE RSI mag wel weer een keer naar de bodem. Kopers vinden van niet. Het gaat net zo lekker. Het stijgend kanaal moet gewoon in tact blijven.  Elke dag nieuwe highs, Simpel.

De resultaten

Ruim 80% van de gepresenteerde resultaten tot nu toe is boven de verwachtingen van de analisten.

De belangrijkste namen die gisteren presenteerden waren Microsoft en google.

Voor vandaag staan onder meer Facebook en apple op het menu.

 

Vooruitblik vandaag

Naast het cijfergeweld is er vanavond ook de FED met het maandelijkse renteverhaal. Zien ze de stijgende inflatieverwachtingen als een bedreiging? Maakt de FED zich uberhaupt ergens zorgen over? De geldpers draait overuren, so what could go wrong?

De start is positief, zoals het heurt.

 

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort