Het beursjournaal van donderdag 29 april

Volgens traditie zijn de dagen voordat de FED met het nieuwste rentebesluit komt, positief. Dat was dit keer niet anders. Alle Europese beurzen eindigden gisteren opnieuw groen, Er was echter 1 uitzondering; de AEX.  Voor de 3e dag op rij lukte het niet niet om te plussen, Het slot was nipt lager op 711.84 punten. 

Beursjournaal 29 april

Terugblik gisteren

Shell presenteert vandaag de resultaten, beleggers hebben er alle vertrouwen in. Het aandeel was gisteren de grootste stijger binnen de AEX. Ook de verzekeraars waren gewild en stonden aan de goede kant van de streep.  Het was verder wederom een rustige sessie, het bekende rondje om de 710 punten zoals we die al de hele maand april zien.

 

 

De trend van de AEX

Geen veranderingen ten opzichte van afgelopen dagen. De vraag blijft of de AEX de kracht nog gaat krijgen om een nieuwe top te plaatsen. De s&p500 doet dat namelijk wel dagelijks. De AEX had nog geen zin, Maar de 3 moet nog hoger. Vandaag een nieuwe poging!

Rentebesluit FED

De FED was in de avond aan zet. Met het maandelijks renteverhaal. Er werden geen schokkende dingen gemeld. De rente blijft nog lang laag en de FED blijft doorgaan met het pompen van 80 miljard dollar in de markt maandelijks. Over beleid gesproken. Echt waar. Dit is geen droom. Dit zijn beleidsmakers die het systeem aan het redden zijn. Maandelijks dus geld blijven verzinnen. De balans van de FED word volledig opgeblazen. Geen haan die ernaar kraait. We zijn met zn allen zo diep gezonken dat we er onze neus over ophalen.

 

Resultaten

Boeing kwam voorbeurs met resultaten. Dat aandeel werd afgestraft.

Facebook en Apple kwamen nabeurs met resultaten. Dat feest! Knallende kurken!

 

 

Vanmorgen zijn SHELL en UNILEVER aan de beurt om de resultaten te tonen. Vanavond AMAZON

 

Vooruitblik vandaag

Beleggers kunnen reageren op de cijfers van gisterenavond. En het FED-verhaal wordt natuurlijk op een goudschaaltje gewogen. Op de AEX wordt het extra druk, want zowel Shell als Unilever presenteren de resultaten. De AEX kan een inhaalslag maken na de 3 slappe sessies eerder deze week.

De stand van de futures vanmorgen voorbeurs

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Abonnementen

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort