Het beursjournaal van vrijdag 30 april

En weer lukte het de AEX niet. De start was nog wel hoopgevend. De AEX opende hoger met een gap-UP. Een nieuwe hoogste top aller tijden werd zelfs geplaatst. Maar wederom werden de kopers teruggefloten. Alweer een rood slot voor de AEX. Dit keer -0.19% op 710.47. Heeft dit al consequenties voor de trend? Lees hieronder verder.

Het beursjournaal van 30 april

Terugblik gisteren

Een sterke start van de dag. Shell en unilever presenteerden resultaten die beter waren dan verwacht. Beide aandelen openden fors hoger. Unilever wist die winst tot het eind van de dag vol te houden; Het werd zelfs de winnaar van de dag met een plus van 3.3%.  Winst vasthouden lukte  het aandeel shell echter niet.  Shell pluste eerst 2% maar eindigde de dag ruim 1% lager. De loser van de dag was RelX, maar dat aandeel ging ex-dividend.

De AEX deed in de ochtend haar best om af te rekenen met de zijwaartse periode waar de index al heel de maand april zit. Het lukte niet. Na opening wallstreet werden de verkopers te sterk. Het bleef dus opnieuw bij een rondje om de 710 punten.

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

De trend van de AEX

Sinds de bodem van november zien we dat de AEX alsmaar hogere toppen plaatst. Tot gisteren aan toe eigenlijk. Maar de hele maand april lukt het niet meer om echt door te knallen. Zie de daggrafiek hieronder.  Er staan nu 3 afgetekende toppen bij de 720 punten. De candle van gisteren werd een grote topcandle. Een inverted hammer. Een nieuwe top en een slot in de min is een zwaktebod.

Ik heb een stijgend kanaal getekend, waar de AEX dus al een half jaar mee speelt. En we zien de laatste tijd altijd steun op de SMA20. Dat was gisteren niet anders. Puntje van zorg is wel dat er nu geen daling meer geoorloofd is, want dan zakt de aex EN uit het kanaal EN onder de SMA 20. Een weekslot onder de SMA20 opent de weg naar de volgende steun, de 690 punten. Daaronder is het pas echt berenvoer. Dat is voor later; eerst maar eens kijken wat de AEX met de huidige zone doet.

 

beursjournaal

 

Vooruitblik vandaag

De agenda staat weer vol met resultaten die vandaag worden gepresenteerd. Van de AEX-fondsen komen vandaag BESI, SIGNIFY en KPN met resultaten.

De stand van de futures vanmorgen voorbeurs

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort