Het weekend-journaal voor beleggers in opties

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder.

Weekend-journaal van 1 mei

Terugblik april

Eerst het sentiment op de beurzen op de laatste dag van de week en maand.

Hier een prachtig overzicht van alle ASSETS

 

Iets anders opvallends, de prijs van HOUT gaat door het DAK

De markten zijn overgewaardeerd. Niet een klein beetje, maar een klein beetje veel. 

Obligatiebeleggers zijn er niet blij, de rente loopt op. 

De trend van de AEX

De maand startte sterk, de top uit het jaar 2000 werd doorbroken. De maand eindigde met twijfel. De top rond 720 punten werd in de maand 3 keer getest en telkens kwam daar de man met de hamer voorbij. De maand eindigde waar ie begon. We hebben een ”doji” in de maandgrafiek en dat is geen sterk signaal. Een doji is een twijfelcandle. De opgebouwde winst van eerder in de maand ging verloren.  De laatste week van de maand eindigde de AEX elke dag van de week rood, dat is dit jaar nog niet eerder voorgekomen. Kortom: waar kopers afgelopen maanden voortvarend hogere standen opzochten, begint het nu te haperen.

 

We zien de perfecte stijgende wig in de weekgrafiek. De daling van afgelopen 5 dagen heeft er echter nog niet voor gezorgd dat de wig neerwaarts is verlaten. Lange termijnbeleggers zien op dit moment nog geen gevaar. Buy in may?

 

In de daggrafiek zien we de 3 afgetekende toppen bij de 720-zone.  De AEX is vrijdag ook onder de MA20 gedoken. Die MA 20 (en 50) zijn altijd de steunpilaren in een stijgende trend. De MA 50 ligt momenteel bij de 690. Dat is een mooi richtpunt ALS de daling ingezet gaat worden. Want dat is nog even onzeker.

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom! Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Voor het geld hoef je het niet te laten, we hebben abonnementen vanaf 1 euro per dag.

Abonnementen

 

 

Rene vd Vondervoort