Het beursjournaal van vrijdag 7 mei

Al een week of 5 maakt de AEX rondjes om de 710 punten. Eerder deze week leek het erop dat dit niveau neerwaarts zou worden verlaten, maar dat bleek ijdele hoop. Het was weer gewoon business as usual gisteren. Wallstreet blijft weigeren om de topzones te verlaten, dus Europa kan niet anders dan mee blijven doen.   

Het beursjournaal van 7 mei

Terugblik gisteren

De cijfers van arcelor mittal vielen goed. Het staalfonds won 1.8%. ING kwam ook met beter dan verwachte resultaten, maar aandeel kon niet met winst sluiten. ING zakte 0.5%. De grotere winstnemingen waren er bij met name de tech sector. Adyen zakte ruim 4% en was de verliezer van de dag. BESI was een goede 2e.

 

Hieronder het overzicht van gisteren 18.00 uur

beursjournaal

De dow jones

Wallstreet had er weer veel zin in. In de avond gingen weer alle remmen los. De dow jones eindigde met een nieuwe hoogste stand ooit. Het handelsvolume van de AEX is op 1 dag gemiddeld 2 miljard euro. Onderstaand  kun je zien dat de omzetten op wallstreet wat groter zijn. Alleen al de dow jones heeft een dagelijkse omzet van 10x de AEX.

De trend van de AEX

Alles staat in de wachtstand. Richtingloos al ruim een maand. De 3 toppen staan er. De vervolgrichting nog niet. De AEX is wachtend op de grote broers uit de VS. Als die geen draai maken, doet Europa dat ook niet. Nederig wachten.

 

De trend van de dow jones

Elke dag een stapje hoger, correcties zijn niet aan de orde voor de dow jones. De stijgende wig wordt steeds verder uitgerekt. Alle seinen staan op groen. De rust is er. What could go wrong?

 

Vooruitblik vandaag

De 1e vrijdag van de maand, de belangrijke banencijfers uit de VS komen weer., De rust is weer terug op de beurzen. De dag kan weer starten met groene futures. Business as usual.

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort