Het weekend-journaal van zaterdag 8 mei

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder. 

Weekend-journaal van 8 mei

Terugblik afgelopen week

Het was een rommelige week. Met dank aan de beleidsmakers. Aan het begin van de week ontstond er rente-angst door de woorden van Yellen. De economie zou te goed gaan, waardoor de rente wel wat hoger zou kunnen.  De markten schrokken en duikelden. Oei, dat was niet de bedoeling! Een dag later werd deze daling dus gerepareerd door een paar zalvende woorden uit te spreken.

Op vrijdag ontstond er opnieuw wat tumult op de beurzen na het zeer zwakke banenrapport van de V.S.  Er kwamen ruim 700.000 banen MINDER bij dan de gemiddelde verwachting. OEF.

 

Maar al snel kwamen beleggers erachter dat slecht nieuws juist goed nieuws is. Want er is dus helemaal geen oververhitting van de economie. de rente hoeft helemaal niet omhoog na dramatische banencijfers. Beurzen kunnen dus verder omhoog, En zo geschiedde. De rente schoot omlaag, en de beurzen omhoog. Naar nieuwe hoogtepunten. Klusje geklaard.

 

De tech.fondsen op het damrak hadden het even zwaar. Net als de nasdaq. Maar toen de rente vrijdag weer duikelden doken beleggers weer over elkaar heen om tech-aandelen te kopen. Zie hieronder de lijst met winnaars van de dag.

Wat klopt er niet.

Beleggers waren blij met de rentedaling. Maar zijn ze gefopt? De rente daalde inderdaad hard, maar zie wat er daarna gebeurde. De daling van de rente werd in de avond volledig teruggedraaid en staat nu weer net zo hoog als voor het banenrapport. Something’s wrong.

Inflatie-angst is tijdelijk?

Moeten we stiekem toch bang worden voor inflatie? Prijzen van grondstoffen vliegen de hoogte in.  Niet alleen de beurzen gaan door het dak. Zie hier de prijsontwikkeling van hout.

En wat te denken van de prijs van koper?

 

Beurzen zijn zwaar overgewaardeerd en gaan loodrecht. Dit zijn de momenten die er toe doen!  Beleidsmakers maken er geen geheim van . Zij zijn de grote kopers op de markten. Beleidsmakers zijn er toch om beleid te maken? Net zoals marketmakers er zijn om de markten te maken. Maar core-business van de beleidsmakers is het systeem overeind houden. Nothing else matters. Het systeem overeind houden betekent de laatste jaren: ”zoveel mogelijk geld in de markten pompen. Inmiddels is dit ”pompgetal” maandelijks meer dan 80 miljard dollars. Hoe vernietig je je eigen munt? Nou, ZO!! Meer dan 20% van ALLE dollars zijn dit jaar geprint! Nobody caress.

 

Dow Jones 

We zien de grote stijgende wig die het afgelopen jaar is ontstaan. Met een ”overshoot” die nu gaande is. Een overshoot is doorgaans het allerlaatste stukje stijging. Maar dat gelooft niemand. De overshoot is pas net begonnen. Kan nog wel even doorgaan. We hebben de bel nog niet horen rinkelen.

 

 

De cryptomunten varen er wel bij. Rings a bell?

Hieronder de top 10 van het crypto-speelgeld wat op tafel ligt. Kijk ook eens naar de marktwaarde per muntje. Dit is alleen de top 10; er zijn inmiddels meer dan 3500 verschillende, en er worden er dagelijks nog nieuwe bij verzonnen. ”Beleggen” anno nu.  (koersen van zaterdagmorgen).

 

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom! Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Voor het geld hoef je het niet te laten, we hebben abonnementen vanaf 1 euro per dag.

 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort