Het beursjournaal van dinsdag 11 mei

Terwijl de dow jones een sterke sessie had met een nieuwe hoogste stand ooit, deden andere beurzen niet mee. De AEX volgde voornamelijk de nasdaq future. De opening werd meteen de top van de dag. Bij het slot stond er een min op de borden van 0.9%. De slotstand was 711.91 punten.

Het beursjournaal van 11 mei

Terugblik gisteren

Als de rente wat stijgt, zien we dat de banken, verzekeraars en vastgoedfondsen het goed doen. Dat was gisteren niet anders. Unibail rodamco werd de winnaar van de dag. De tech sector had hert zwaar. Adyen werd de grootste daler met een verlies van bijna 4%. Het was dus een sector-rotatie dagje. Tech in de verkoop, Banken/verzekeraars in de koopmodus.

 

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

beursjournaal

De dow jones had dus als enige een sterke sessie, maar aan het eind moest ook die index alle opgebouwde winst weer afgeven.  De dow jones eindigde in de min. Een zwaktebod dus overduidelijk. Want deze laatste nieuwe all time high werd overruled. 

 

De trend van de AEX

Sinds de eerste dag van april, heeft de AEX 4 iets hogere toppen en 3 lagere bodems gezet. Het bekende rondje om de 710 punten is al ruim 5 weken gaande dus. De bovenkant was vrijdag weer bereikt, komende week weer naar de onderkant? Of is dit TE gemakkelijk? 😉

 

De trend van de nasdaq

De Nasdaq zit nog in de wig. Eindigde gisteren exact op de belangrijke MA50. En vanmorgen noteren de futures ONDER die MA50. Een klusje te klaren dus voor de bulls. Anders verpietert het positieve technisch plaatje.

Vooruitblik vandaag

De verkopers ruiken bloed. Onee, een gezonde correctie.

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort