Het beursjournaal van woensdag 12 mei

Grondstoffenprijzen gaan door het dak. De inflatie-angst gaat overheersen. Soms wordt het beleggers allemaal te veel.  Inmiddels is de AEX 30 punten gezakt sinds de top van vrijdag.  Het slot gisteren was 2.24% lager op 695.94 punten. Dit kan beter.

 

Het beursjournaal van 12 mei

Terugblik gisteren

De AEX opende met een groot gap down en liet dit gap de hele dag open. De opening was meteen de top van de dag. Vanaf de start waren de verkopers de baas. Een verkoopgolf overspoelt de markten. Een correctie is gaande.

Alleen BESI kon groen eindigen. Alle overige AEX fondsen eindigden rood.

beursjournaal

 

De trend van de AEX

Sinds 1 april zien we een patroon van hogere toppen en lagere bodems. Deze megafoon bereikte gisteren ons korte termijn koersdoel van 690 punten.  Er werd precies steun bereikt op de MA200. Op de millimeter. TA op zn best.

 

Lange-termijn beleggers maken zich nog geen zorgen. de AEX noteert in de weekgrafiek nog boven ALLE gemiddelden. Correctie gestart? Waar dan? Het is nog nauwelijks te zien in de grafiek. Wel is het zo dat de candle van deze week de vorige 6 candles overruled. Dit is natuurlijk wel zwak. Alle winst die beleggers afgelopen 6 weken maakten, is verdwenen. Maar trendmatig is er nogmaals niets aan het handje op dit timeframe. (Nog niet).

 

 

Vooruitblik vandaag

Na de sell-off van gisteren, is het vandaag voorbeurs niet veel beter. De verkopers lijken nog niet klaar. De futures noteren rood.  De kopers weten wat ze te doen staat vandaag. Wij ook 😉

 

beursjournaal

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort