Het beursjournaal van donderdag 13 mei

Beleggers schrokken opnieuw van sterke inflatiecijfers uit de V.S. Waar beurzen lange tijd immuun voor dit soort berichten waren, wordt er momenteel nogal angstig gereageerd. Obligatiekoersen schommelden hard op en neer. De beurzen op wallstreet gingen onderuit. Europa  kende een wat rustigere sessie. De AEX had een inside day.

Het beursjournaal van 13 mei

Terugblik gisteren

Keer op keer laten harde cijfers zien dat het de verkeerde kant opgaat met de inflatie. Maar de FED blijft steeds herhalen dat dit slechts een tijdelijk fenomeen is. Beleggers zijn hiermee in onzekerheid. Gaat de rente binnenkort weer zakken? Of is het gedaan met de langdurige lage rente? De beweeglijkheid op de beurzen neemt toe. De VIX schiet omhoog. Op dagen dat de rente stijgt, gaat het goed met de verzekeraars. Aegon was veruit de grootste stijger op het damrak. Shell werd een goede 2e. Onderaan bungelden de ICT fondsen opnieuw. De stijgende inflatieverwachtingen hakt er hard in bij de peperduren nasdaq-gerelateerde fondsen.

 

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur.

De knal omlaag van 14.30 uur was de schrikreactie na de inflatiecijfers uit de V.S. Dat was meteen de bodem van de dag. Verder gebeurde er niet veel met de AEX. Wel bij individuele fondsen dus.

 

beursjournaal

 

De trend van de AEX

De AEX had een inside dag. Ofwel, de index kwam niet boven of onder de koersen van de dag ervoor. Er was een ogenschijnlijke rust. Opveren lukte niet, het gap tussen 702 en 710 bleef open. Een zwak signaal. De AEX bungelt aan de onderkant van de megafoon.

 

Wallstreet

De trend van de dow jones

Eerder deze week lieten we zien dat de dow jones een overshoot uit de grote stijgende wig maakte. Een overshoot is doorgaans het laatste stuk stijging. Deze overshoot is inmiddels teruggedraaid en de index is een daling gestart. De dow noteert nog net binnen de wig, er is dus nog geen verkoopsignaal. Wel is het heel duidelijk toppend. Steun is gewenst!

De trend van de NASDAQ

De NASDAQ is gisteren hard onderuit gegaan en bungelt daardoor aan de onderkant van een grote stijgende wig. De index is op een cruciaal punt aanbeland. Als hier geen steun vindt, kan er een grote verkoopgolf op gang komen. Iets wat we al een jaar niet meer hebben gezien. De bulls moeten dus aan de slag!

 

Vooruitblik vandaag

Crypto’s hebben het zwaar. Een grote sell off is gaande.

 

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

 

De kans op verdere daling vandaag is groot. Wallstreet noteert echter op belangrijke zones, Er mag niet veel extra daling komen of we krijgen te maken met de eerste trenddraai in een jaar!

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort