Het beursjournaal van vrijdag 14 mei

Opnieuw werden de markten overspoeld met een verkoopgolf. Maar na 40 punten daling in 4 dagen tijd waren de verkopers op het damrak klaar. Kopers grepen hun kans en de AEX knalde vanaf de bodem bijna 20 punten omhoog. Onze timing van puts naar calls ging perfect.   

Het beursjournaal van vrijdag 14 mei

Terugblik gisteren

Het eerste uurtje was er nog een dipje naar opnieuw een lagere bodem, maar al snel draaide het sentiment. Aandelen die afgelopen dagen het hardst waren geraakt, werden ineens gekocht. De ICT fondsen op het damrak waren gevraagd en behoorden allemaal tot de winnaars van de dag. Banken en verzekeraars werden juist weer verkocht. Stuivertje wisselen.

 

Het marktbeeld van 18.00 uur

 

beursjournaal

 

Gelukkig is het tijdelijk

Het inflatienieuws blijft dagelijks het sentiment bepalen. We vallen in herhaling. De FED blijft aangeven dat het tijdelijk is, maar de markten zijn toch wel nerveus aan het worden. De inflatieverwachtingen staan op het hoogste punt sinds 2008!

 

 

Crypto-crash

Maar het is niet alleen inflatienieuws wat het sentiment maakt. Ook de crypto’s zijn HOT. Een crash gisteren. Elon Musk liet weten dat een TESLA toch niet betaald kan worden met de bitcoin. De beste man maakt ”beleggers” helemaal gek met zijn uitspraken.

 

De trend van de AEX

Is de kou nu uit de lucht? Onderstaande grafiek zegt genoeg. De AEX is uit het stijgend kanaal gezakt en ook onder de MA20 en MA50 gedoken. Dit is zwaar negatief. Maar de candle van gisteren is wel een grote koopcandle geworden. Helemaal goeT.

 

Vooruitblik vandaag

Crypto’s hebben het no altijd zwaar. De futures voor opening wallstreet niet. Dikke groene standen zoals het heurt bij opening.

 

beursjournaal

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort