Het weekend-journaal van zaterdag 15 mei

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder. 

Weekend-journaal van 15 mei

Terugblik afgelopen week

Een stevige sell-off met een krachtig herstel. Dat is in het kort samengevat de beursweek die achter ons ligt. De AEX dook de eerste dagen van de week van 720 naar 677, om aan het eind van de week sterk te herstellen.  Het slot was weer ruim boven de 700 punten. Een sterk weekslot, want vrijdag eindigde de AEX op het hoogste punt van de dag.  De opgelopen weekschade is hiermee grotendeels hersteld. Nog niet helemaal.

Het marktbeeld van vrijdag 18.00 uur

weekend-journaal

Beleggen doe je voor de lange termijn. Hier het lange-termijn beeld van de ontwikkeling van de rente en de s&p500. De rente is al 40 jaar aan het zakken. Let op de negatieve correlatie en het rode rondje.

In gold we trust

Inflatie schiet omhoog

Beleggers maken zich geen zorgen over de knallende inflatie.  De prijzen schieten de lucht in, maar het is slechts tijdelijk volgens de FED. Alles onder controle.

You get a cheque, and you get a cheque

Geld moet rollen. Geef Amerikanen een cheque om de coronacrisis te vergeten, en de Amerikanen weten er wel raad mee. Deze grafiek vertelt het verhaal.

De trend van de AEX

De AE#X is afgelopen week met kracht onder het stijgend kanaal gedoken. En kwam onder de MA20 en 50 terecht. Dit laatste is aan het eind van de week rechtgezet. De kou is nog niet uit de lucht, maar je ziet aan de laatste candles dat de koopwoede bij beleggers groot is om de opgelopen schade weer in te lopen.

 

De trend van de DAX

De dax was donderdag onder de MA50 en onder de wig gezakt. Maar dit is meteen teruggedraaid. Helemaal hersteld. De week werd weer bijna op een nieuwe hoogste koers ooit afgesloten. Correctie in de kiem gesmoord.

 

De trend van de dow jones

Een krachtig herstel op donderdag en vrijdag heeft de dow jones exact in de wig doen houden. Precies aan de onderkant lag steun. Daar zit ook de MA50. Een duidelijk plaatje. Geen shortsignaal. Het KAN zijn dat er een lagere top wordt geplaatst komende week, maar dat is gissen. De overshoot uit de wig van vorige week geeft wel aan dat de kans zeker aanwezig is dat we de top hebben gezien, maar zolang de index geen duidelijke verkoopsignalen geeft, gaat het feest door.

 

De trend van de NASDAQ

Ook hier is er exact steun aan de onderkant van de stijgende wig. Het was een zwakke week met een sterk slot. De MA20 is inmiddels aan het dalen, dit maakt het onzeker of er nog een nieuwe high gaat komen.  De index stoeide afgelopen week een paar dagen met de onderkant van de wig om vrijdag met een krachtige groene candle de week af te sluiten.

Vooruitblik komende week

Na de dreun van deze week, zagen we een sterk herstel op donderdag en vrijdag. De kou is nog niet uit de lucht. Verschillende beurzen willen de daling echter zo snel mogelijk vergeten,. Het feest moet immers door. En door.

Maar afgelopen week was de hapering voelbaar. Meer herstel is nodig om de kou weer uit de lucht te krijgen. Komende week is er ook een drukke expiratie. beweeglijkheid rondom de crypo’s blijft ook voortduren. We volgen het op de voet en hebben onze strategieën.

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom! Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Voor het geld hoef je het niet te laten, we hebben abonnementen vanaf 1 euro per dag.

Abonnementen

Rene vd Vondervoort