Het beursjournaal van dinsdag 18 mei

Het was een terughoudende start van de nieuwe week. Met name beleggers op wallstreet hadden er niet zoveel zin in. Waar vorige week donderdag en vrijdag beleggers nog enthousiast op de koopknop drukten, werd gisteren ook de verkoopknop gevonden. De AEX eindigde de dag vrijwel onveranderd op 703.22 punten. 

Het beursjournaal van dinsdag 18 mei

Terugblik gisteren

Doordat de futures voor opening wallstreet de hele dag rood kleurden, was er weinig koopbereidheid op het damrak.  De AEX schommelde de hele dag wat boven de 700 punten. Het was hiermee een zijwaartse sessie voor de AEX. Het handelsvolume was met 1.8 miljard euro beneden gemiddeld. Ahold was de grootste stijger met een plus van ruim 2%, Unibail Rodamco droeg de rode lantaarn met een min van 1.95%.

Het marktbeeld van 18.00 uur

 

Wallstreet eindigde de 1e dag van de week rood, De dow jones sloot 0.16% lager;  de nasdaq eindigde 0.6% lager.

De crash bij de crypto’s is even gestopt. 

 

 

De trend van de AEX

De AEX is vorige week met een GAP-down uit de stijgende wig gevallen, maar doet nu verwoede pogingen om weer terug te keren in de wig. Dit is nog niet gelukt, de Ma 20 fungeert nog als weerstand. Ook is het gap tussen 705 en 710 nog niet gedicht. Klusje voor vandaag? ( !!)

 

De trend van de nasdaq

Steun aan de onderkant van de wig, afgelopen dagen vechtend met de MA50.. De nasdaq heeft nog even een nieuwe boost nodig om weer nieuwe highs te kunnen zetten, want hoe het er nu uitziet is niet sterk. Dat kan beter. We zien lagere toppen en lagere bodems. Werk aan de winkel voor de bulls.

Vooruitblik vandaag

In tegenstelling tot gisteren liggen de futures er vanmorgen vriendelijk bij. De start is positief. Voor de AEX ligt er nog een gap open tussen 705 en 710, dat gap mag vandaag wel gesloten gaan worden.  De bounce up die vorige week donderdag is gestart, is duidelijk nog niet klaar.

 

 

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort