Het beursjournaal van donderdag 20 mei

Het is een onrustige expiratieweek op de financiële markten. De ene dag knalt alles omhoog, de andere dag is de uitgang te klein. Gisteren was er met name paniek bij de cryptohandel. 20-30% daling in een paar uur was hierbij geen uitzondering. Vandaag wordt beterschap beloofd.

Het beursjournaal van donderdag 20 mei

Terugblik gisteren

Een dag eerder hadden we te maken met een gap UP, gisteren opende de AEX met een gap down. Dit gap werd niet meer gedicht. Wel was er na opening wallstreet een sterk herstel zichtbaar, waardoor het er alle schijn van heeft dat de bodem er voor even staat. Winnaars waren er gisteren nauwelijks, de lijst met dalers was enorm. Staalbedrijf Arcelor Mittal droeg de rode lantaarn met een verlies van bijna 5%.

Hieronder het marktbeeld van 18.00 uur. 

beursjournaal

Wallstreet

Gisteren eindigde de nasdaq op het hoogste punt van de dag. Dat is maar goed ook, want in de ochtend werd er nog een cruciaal punt bereikt voor deze index. De nasdaq veerde dus sterk op van dit punt en eindigde zelfs (als enige beurs) groen.

 

De trend van de AEX

De AEX is onder de MA20 en MA50 gedoken. Met een gap down dus gisteren. Dat gebeurde precies een week geleden ook. Toen werd dit PER DIRECT teruggedraaid zoals je ziet in onderstaande grafiek. Nu staat er dus eenzelfde klusje voor de bulls. Terug boven de rode en groene lijn om het beeld weer positief te krijgen.  Morgen is er een grote expiratie, kans is groot dat het beeld gaat verbeteren. Wij gaan daar in ieder geval van uit, want we hebben gisteren op een goed moment wat bullishe posities genomen voor de komende dag(en).

 

Crypto’s hebben een slechte week (behalve Tether)

Volg het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

Vooruitblik vandaag

Vandaag en morgen zullen in het teken staan van de expiratie morgen. Meestal zijn de maand-expiraties positief. Daar gaan we ook dit keer van uit. De AEX heeft nog wat hindernissen te nemen voordat het plaatje weer positief wordt. Eerst maar eens kijken om weer boven de 700 te sluiten. Klusje voor vandaag.

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort