Het beursjournaal van vrijdag 21 mei

In de ochtend waren de markten nog wat terughoudend. Maar al vroeg in de middag kropen beleggers uit hun schulp. Een nieuwe koopgolf startte.  Dit duurde tot het eind van de sessie. De speldenprik die eerder deze week werd uitgedeeld werd hiermee net als vorige week meteen teruggedraaid.

Het beursjournaal van vrijdag 21 mei

Terugblik gisteren

Terughoudendheid in de ochtend, knallen in de middag. De nasdaq future draaide van rood naar groen en dat gaf de tech fondsen binnen de AEX de nodige impulsen. De lijst met winnaars werd dan ook aangevoerd door louter tech fondsen.

De AEX stond er niet alleen voor. Alle beurzen eindigden groen. Alle remmen gingen weer los, blijdschap dat de zoveelste potentiele correctie weer uitgesteld is. Op naar nieuwe highs!

 

De trend van de AEX

We zien de bewegingen van deze week. Het is een volatiele week. Het gap down van eerder deze week is gisteren zoals verwacht teruggedraaid. Klusje geklaard..

beursjournaal

De belangrijke MA50

De trend van afgelopen half jaar.

In de daggrafiek hieronder zie je dat er deze week hetzelfde gebeurde als vorige week. Een daling onder de MA50. En het snel weer terug klimmen boven de MA50 (rode lijn(. Hiermee is een potentiele correctie meteen in de kiem gesmoord. Een correctie van betekenis laat dus nog altijd op zich wachten. Niet meer gezien sinds Biden in november startte.

 

 

 

De rest bij de crypto’s is ook weer enigszins teruggekeerd

Volg het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

Vooruitblik vandaag

De dag zal in het teken staan van de maand-expiratie mei. Zoals we weten zijn dergelijke expiraties bijna altijd zo hoog mogelijk. Gisteren meldde ik dat de AEX nog wat hindernissen te nemen had. Die hindernissen zijn inmiddels overwonnen. Zaak voor de bulls is nu om de week zo sterk mogelijk af te sluiten. Dat maakt de kopers alleen maar sterker voor de week erna. Aanval is de beste verdediging!

 

 

De service optietrading

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn.

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

We hebben ook een privé-chat, discretie is gewaarborgd.

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Tot zo op de chat, en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort