Het weekend-journaal van zaterdag 22 mei

Op beursdagen kun je ons dagelijkse beursjournaal volgen, in het weekend hebben we het weekend-journaal. Hier zie je relevante zaken van afgelopen beursweek, opvallende gebeurtenissen en een vooruitblik voor de komende beursweek. Lees hieronder verder. 

Weekend-journaal van 22 mei

Terugblik afgelopen week

De AEX had een inside-week. Dat betekent dat de koersen van afgelopen week niet boven of onder de koersen van de week ervoor kwamen. Het weekslot lag op 705.90 punten, dat is 2.5 punten hoger dan het slot van de week ervoor.

 

De trend van de AEX

In de weekgrafiek zien we dat er sinds november vorig jaar steun wordt gevonden op de MA20. Afgelopen weken is deze lijn getest en zolang de AEX boven deze groene lijn noteert, is de weektrend sowieso stijgend. Wat we ook zien is dat de afgelopen 2 maanden wel steeds een poging wordt gedaan om boven de 720 te komen, maar die horde blijkt steeds te zwaar. Doorstomen lukt dus ook niet meer. Er zijn nieuwe impulsen nodig om door te kunnen knallen.

 

weekend-journaal

De trend van de DAX

De DAX had GEEN inside week, maar kon gedurende de week de all time high nipt aanscherpen. De start van de week was precies hetzelfde niveau als het slot van de week. De laatste candle is een zgn doji. Ofwel, onzekerheid. De komende week zal moeten blijken of de doji zich manifesteert als een TOP.

 

De trend van de dow jones

Ook de dow jones had een inside week. Strak boven de MA20.  De index kwam niet boven of onder de koersen van de week ervoor. Van een verzwakking laat staan draai kunnen we niet spreken. Kopers blijven (nog) de baas.

De trend van de nasdaq

Het is indrukwekkend om te zien hoeveel aantrekkingskracht de MA20 in de weekgrafiek heeft. Zie de nasdaq hieronder. De index weigert die MA20 (groene lijn) los te laten. De stijgende trend moet zo lang mogelijk in tact blijven.  Een draaimomentje is uit den boze. Mag niet.  De eerste correctie sinds de stijging na de crash van een jaar geleden laat nog altijd op zich wachten. De laatste maand zijn de vermoeidheidsverschijnselen wel zichtbaar, maar van een draai is geen sprake. Er is niet veel meer voor nodig.

De rente is aan het stijgen

De rente is dit jaar aan het stijgen. Hieronder de koersontwikkeling van de  10Y US Note. Zien we bij bovenstaande grafieken dat de groene lijn (MA20) telkens steun geeft, bij de obligatiekoersen hieronder is het precies andersom. Hier is de MA20 aan het dalen en geeft die groene lijn sinds dit jaar weerstand. Natuurlijk kan het tijdelijk zijn, maar daar mag je bij voorbaat niet van uitgaan. De FED gaat daar overigens wel van uit. We blijven het volgen.

 

 

De BUND is de lange rente in Duitsland. De BUND zakt maar nog niet genoeg om een afgerond toppatroon te zien.  Maar dan is de draai nu wel gewenst. Want er ontstaat een groot kopschouderTOP patroon. Onder de neklijn is het wegwezen met de langlopende obligaties als vluchthaven.

Aandelen zijn 65-70% overgewaardeerd.

De kater komt later.

Crypto crash is nog bezig

50-60% eraf in een week bij sommige crypto’s.

(koersen 23-5 12.00 uur)

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Voor het geld hoef je het niet te laten, een abonnement is minder dan 2 euro  ̶p̶e̶r̶ ̶m̶i̶n̶u̶u̶t̶ per dag!

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort