Het beursjournaal van dinsdag 25 mei

De start van de week was terughoudend, maar  zoals we vaak zien gingen na opening van wallstreet alle remmen los. Door de hogere opening in de V.S.  konden de Europese beurzen de verliezen omzetten in winsten. Het slot van de dag was tevens de high. De AEX eindigde veilig boven de 710 punten.

Het beursjournaal van dinsdag 25 mei

Terugblik gisteren

De DAX was gesloten gisteren op de 2e Pinksterdag. Er was een lege agenda. Het was een rustige dag dus bij de overige beurzen in Europa die wel geopend waren. Tot 15.30 uur gebeurde er helemaal niks.  Na opening wallstreet werd de boel omhoog gejast. Het meest opvallende van de dag was eigenlijk nog het zeer lage totale volume. Slechts 1.1 miljard euro omzet. Dat is de helft van wat we op een normale beursdag zien. Stijgen met lage volumes dus. Niet sterk. Maar dat telt niet. De stijging telt wel. En zo staat de AEX weer bij de bekende 710 punten. Het slot was 0.5% hoger op 710.46 punten.  De grote stijging van de nasdaq na 15.30 uur was de reden van de positieve stemming op het damrak. Dat is ook goed te zien bij de lijst van winnaars.

 

Marktbeeld van gisteren 18.00 uur. 

 

De trend van de AEX

De AEX eindigde boven de top van vorige week. Dat is natuurlijk sterk. Ook het slot bij het hoogste punt van de dag is sterk. We zagen deze stijging wel aankomen. De daling van gisterenmorgen was namelijk zo slap, dat het grote kans een bull-flag zou worden. En zo geschiedde. Zie de bull-flag en de korte trend van de aex hieronder.

 

In de daggrafiek van de AEX staan alle seinen weer op groen. De AEX noteert boven alle MA’s. Afgelopen half jaar zagen we af en toe dat er een poging tot correctie werd gedaan. Deze zette nooit door. Het was telkens slechts 1 maximaal 2 dagen corrigeren waarna de kopers weer snel het heft in handen namen.

De crypto’s hebben een ijzersterke rebound.

 

Vooruitblik vandaag

De futures beloven een groene opening. Trendmatig is er geen vuiltje aan de lucht. De vlieg in de soep wordt er telkens snel uitgehaald. De vraag voor komende dag(en) is of er opnieuw een hogere top kan komen op de beurzen. Het heeft er alle schijn van.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort