Het beursjournaal van woensdag 26 mei

Het was een rondje om de 714 punten voor de AEX, pas net voor het slot kwam er wat verkoopdruk. De AEX eindigde op het laagste punt van de dag op 712.25 punten. Dat was overigens nog wel een plus van 0.25%. In de plus sluiten lukte wallstreet niet.

Het beursjournaal van woensdag 26 mei

Terugblik gisteren

Het was een zijwaartse sessie met nauwelijks beweging. Het verschil tussen hoog en laag was slechts een half procent. Tegen het slot kwamen de verkopers in actie. De technologiefondsen binnen het damrak hadden een sterke dag en waren allemaal terug te vinden bij de winnaars van de dag.  Het aandeel shell had het zwaar en eindigde stevig in de min. Ook de verzekeraars hadden een slechte dag.

 

Hieronder het marktbeeld van 18.00 uur

 

De trend van de AEX

We zien afgelopen weken telkens hetzelfde beeld. Er is een stijgend trendkanaal met als dit trendkanaal klaar is volgt er een dalingsgolfje. Dit dalingsgolfje gaat dan door tot de RSI de bodem bereikt heeft.

Gisteren bij het slot was het stijgend kanaal weer klaar. Als het patroon van afgelopen weken dus doorgaat, volgt er komende dagen opnieuw een verkoopgolfje.

 

 

Op de grotere en dus langere timeframes is er echter geen vuiltje aan de lucht. De DAX bereikte gisteren opnieuw een hoogste stand ooit en ook de Amerikaanse beurzen noteren dichtbij de hoogste standen ooit. Er is nog geen GO voor de big short. De markten zijn er nog niet klaar voor en dat moeten we respecteren. Wel is de kans reeel dat we dus komende dagen een terugslag(je) gaan zien. Wallstreet en overdag de futures bepalen het tempo.

Geen zorgen over inflatie

Uit een speech van de voorzitter van de Chicago FED bleek dat Charles Evans zich geen zorgen maakt over de sterk oplopende inflatie. Volgens hem zet de beweging niet door en is het dus slechts van tijdelijke aard. Dit is precies wat de markten willen horen. De rust op de markten is er weer.

De rebound bij de crypto’s gaat verder

Live: Indices, (crypto)valuta, grondstoffen, de agenda en meer

Vooruitblik vandaag

De futures beloven een groene opening. Zoals het heurt.  De late daling van gisteren was ongewenst. En als iets ongewenst is, draait de voorbeurshandel het meteen terug. Een kind kan de was doen.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt!

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort