Het beursjournaal van donderdag 27 mei

In dit beursjournaal bespreken we naast de koersontwikkeling van de AEX-index ook 2 zwaargewichten binnen de AEX. Aan bod komen het aandeel shell en adyen. Hoe liggen de kaarten? En waar liggen de kansen? Lees hieronder verder!

Het beursjournaal van donderdag 27 mei

Terugblik gisteren

Shell heeft de rechtszaak verloren waardoor het bedrijf nu veel sneller dan voorzien de CO2 uitstoot met 45% moet gaan verminderen. Aandeelhouders van shell waren niet onder de indruk van het vonnis van de rechtbank. Het aandeel eindigde  0.63% hoger op 16.1.  Verder was er weinig nieuws. De winnaar van de dag werd vastgoedfonds Rodamco. De verzekeraars werden juist van de hand gedaan en eindigden bij de verliezers van de dag. De AEX zelf sloot 0.15% lager op 711 punten.

 

Het marktbeeld van gisteren 18.00 uur

beursjournaal

 

De trend van shell

Het technisch plaatje van shell is niet sterk. Vingers bij de knoppen voor de actieve trader. Er staat een groot potentieel toppatroon.  Een slot onder de zwarte lijn zou een bevestiging zijn van een TOP. Voor nu is het spel met de neklijn nog gaande.  De neklijn van een groot kopschouderpatroon. Onder het nekje is het even wegwezen voor de bull. Op dit moment is het dus kantje boord voor het aandeel shell.

 

De trend van het fin tech aandeel ADYEN

Met een koerswinstverhouding van boven de 200 (!!) is ADYEN fundamenteel veruit het duurste aandeel binnen de AEX. We bespreken op de chat dus niet alleen indices, ook veel aandelen komen aan bod. Een aandeel wat we op de voet volgen en waar we regelmatig leuke optieconstructies mee maken is ADYEN.

Hoe ziet het technisch plaatje eruit?  Hieronder de weektrend, dus de lange trend van het aandeel. 3 weken geleden is het aandeel onder de groene lijn (MA20) gezakt. Deze lijn fungeerde lange tijd als steun, maar begaf het. Een verdere daling volgde.  En eindigde EXACT op de MA50. Dit is niet onbelangrijk. Sinds die bodem veert het aandeel weer op en is nu precies weer bij de MA 20 teruggekeerd. Volgt hier nu weerstand? Dat zou berenvoer zijn. Een weekslot boven die groene lijn zou echter weer juist positief zijn!

 

De trend van de AEX

De AEX is al een paar maanden bezig met de 710-zone. We zien veel toppen bij de 719-720 zone en we zien ook telkens lagere bodems. Er is dus een megafoonpatroon ontstaan. (hogere toppen, lagere bodems). De vraag voor nu is of er nog een nieuwe UP komt naar de bovenkant van deze megafoon voordat we naar de onderkant gaan. Naar de lagere bodem dus.

Vooruitblik vandaag

Het is een rustige start vandaag. De verkopers en kopers zijn in evenwicht. We volgen de markten op de voet. Doe je mee?

 

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Vragen? Mail naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort