Het weekend-journaal van zondag 30 mei

De Amsterdamse beursgraadmeter AEX wordt steeds meer een nasdaq-index. Inmiddels is bijna 50% van de waarde van de AEX-index NASDAQ gerelateerd. Het is daarom de hoogste tijd om in dit weekend-journaal een kijkje te nemen bij de belangrijkste fondsen binnen deze technologiebeurs NASDAQ.

Weekend-journaal van 30 mei

De Nasdaq

8 Februari 1971 was de start van de eerste elektronische beurs van de wereld.  Sinds 1999 is de nasdaq de grootste aandelenbeurs van de Verenigde Staten. Het wordt ook wel schermenbeurs genoemd, omdat de handel niet via menselijke acties verloopt, maar volledig automatisch door computers wordt afgehandeld.

De nasdaq-100 is de index met de 100 meest verhandelde ondernemingen op de NASDAQ. Hoewel de aandelenindex met alle ondernemingen van deze beurs bekender is in de media, de NASDAQ Composite, vindt de echte handel in opties en futures voornamelijk plaats in de NASDAQ-100 index.

De ETF op deze index is het meest verhandelde aandeel van Wallstreet, de QQQ.

De trend van de nasdaq

Het maandslot was niet sterk voor de nasdaq. Het slot was op het laagste punt van de dag.

 

 

Het gaat te ver om alle nasdaqfondsen te bespreken, maar we gaan er een paar de revue laten passeren. Als eerste de NASDAQ zelf.

Na de crash van een jaar geleden is de nasdaq zeer sterk hersteld. En vooral snel. Binnen 2 maanden was de hele maart daling teruggedraaid. Sindsdien is er een spel met de MA20 in de weekgrafiek. Dit niveau biedt steeds steun. Intraweeks komt de index er wel eens onder, maar de reparatieploegen zijn er altijd meteen bij om elke daling terug te draaien.  Het week-en maandslot was strak boven de MA20 (en natuurlijk ook boven de MA50)

NASDAQ

 

Apple ziet er toppend uit. Er is nog geen man over boord, maar afgelopen 5 weken waren rood. Bovendien lijkt er een groot kopschouderTOPpatroon te staan. Het aandeel krijgt nog het voordeel van de twijfel omdat het aandeel nog boven de MA50 noteert. Daaronder is het alle hens aan dek , zover is het nog niet.

APPLE

Amazon ziet er ook interessant uit. Ook deze grafiek toont het belang van de MA50. Precies op dat punt is er telkens opnieuw steun. Net als bij apple is er ook hier duidelijk te zien dat de kracht ontbreekt om door te stoten. Maar van een draaipunt is er nog geen sprake.  Beren moeten nog even geduld hebben. The start of the big short is not yet there.

AMAZON

Facebook ligt er sterk bij. Afgelopen week werd een nieuwe hoogste stand ooit bereikt. Het aandeel ketste wel af bij de bovenkant van de stijgende wig. Dit is dan een minpuntje maar het aandeel ligt er technisch gezien nog als een dijk bij.

FACEBOOK

Ook Microsoft ligt er nog  sterk bij. Ondanks de slechte maand mei is het aandeel in de weekgrafiek boven de MA20 en 50 gebleven. Hiermee staan ook bij dit aandeel nog geen verkoopsignalen. De candle van de laatste week is wel een topcandle, een inverted hammer. Dat is op zich geen verkoopsignaal, maar is wel een teken aan de wand. de kopers zijn niet meer gretig en de verkopers worden sterker. Komende week wachten op bevestiging.

MICROSOFT

Als laatste het aandeel google. Alle seinen staan op groen. Strak boven de MA’s en een patroon van hogere toppen en hogere bodems.

GOOGLE

 

Conclusie:

Een zonnig beeld voor deze index. En ook voor de getoonde aandelen binnen de nasdaq. Er lijken wat toppatronen te ontstaan, met name bij apple en amazon, maar in dit stadium van de trend krijgen ook die aandelen nog het voordeel van de twijfel. Er is nergens een draaimomentje. Nog even geduld voor traders die staan te springen om deze aandelen te shorten.

 

De service optietrading

Samen traden, samen sparren? Never trade alone!

Op de chat van optietrading traden we verschillende portefeuilles. Voor zowel korte als langere termijn. Je bent welkom!

Ben je beginnende optiebelegger? Je kunt alle begeleiding krijgen die je wilt!

Voor het geld hoef je het niet te laten, een abonnement is minder dan 2 euro per dag!

 

Rene vd Vondervoort